CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els Mossos desallotgen els CAPs del Vallès Occidental ocupats per ciutadans

Dimecres, 31 agost, 2011

Tal com es preveia, aquesta passada nit els Mossos d'Esquadra, a petició del Departament de Salut de la Generalitat, han desallotjat diversos CAP de la comarca del Vallès Occidental que estaven ocupats pels veïns en senyal de protesta per l'eliminació dels serveis nocturns d'urgències.

De forma simultània han estat desallotjats els CAPs de Badia, Ca n’Oriac, Santa Perpètua i Castellar del Vallès, i està en amenaça el de Viladecavalls. En el desplegament hi ha hagut una forta presència policial a tota la comarca, utilitzant també tàctiques intimidatòries contra els i les ciutadanes que allí s’hi trobaven (filmar les cares, etc).

Les ocupacions dels CAPs es desenvolupaven des de l’1 d’agost, moment en el la Generalitat va decidir la supressió dels serveis d’urgències nocturnes, per tal d'exigir la reobertura del servei.

En temps de retallades i de contenció de la despesa pública, per la Generalitat sembla que sigui prioritat màxima acabar amb qualsevol forma de dissidència, costi el que costi.

A continuació la notícia del desallotjament al Canal 3cat24:

Els Mossos desallotgen sense incidents els CAPs del Vallès Occidental ocupats per ciutadans

Els Mossos d'Esquadra han impedit aquesta passada nit l'acció de protesta que des de fa setmana els ciutadans feien als centres d'atenció primària de Badia, Ca n'Oriac de Sabadell, Santa Perpètua de la Mogoda i Castellar del Vallès, tots al Vallès Occidental. En concret, la policia ha desallotjat sense incidents les persones que ocupaven els CAPs de nit en una protesta contra el canvi d'horari dels centres, que han deixat d'oferir servei nocturn.

Ha estat a petició del Departament de Salut que la policia catalana ha actuat contra unes protestes per les retallades sanitàries que feia setmanes que duraven. Fonts dels Mossos han explicat que les persones que ocupaven els centres d'atenció primària han col·laborat en tot moment i han marxat voluntàriament , motiu pel qual el desallotjament s'ha fet sense incidients.

El Departament de Salut, per la seva banda, ha emès un comunicat en què explica els motius que l'han portat demanar el desallotjament. La conselleria ha al·legat que durant les setmanes que han durat les protestes, "les condicions de seguretat i salubritat dels centres afectats s'han degradat progressivament".

Salut afegeix que "respecta escrupulosament el dret dels ciutadans a opiniar i manifestar-se pacíficament", però rebutja que les accions de protesta suposin un ús inadequat d'equipament sanitaris públics.

Per la seva banda, els manifestants han fet públic un escrit en què lamenten que "es reprimeix una protesta pacífica en dfensa del dret a la sanitats", un dret, afegeix el text, "reconegut a la mateixa Constitució".

Sense servei nocturn

El motiu de la protesta ciutadana ha estat el canvi d'horari que el Departament de Salut ha decidit per als quatre centres del Vallès Occidental, els de Badia, Ca n'Oriac de Sabadell, Santa Perpètua de la Mogoda i Castellar del Vallès. Els CAPs estan operatius de vuit del matí a vuit del vespre, i fins a la migjanit per a les urgències, inclosos els caps de setmana. En canvi, la franja nocturna, en la qual segons Salut s'atenia d'un a quatre pacients, s'ha deixat de cobrir.

www.3cat24.cat/noticia/1354066

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció