CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els Mossos d’Esquadra desallotgen la Casa de la Vaga, sense ordre judicial i violentant el dret de reunió i expressió.

Diumenge, 23 gener, 2011

Avui s'ha sabut, que des del dimarts romania okupat l'edifici del Palau del Cinema a Via Laietana de Barcelona, amb la idea de convertir-lo en una oficina de Drets Socials. La "Casa de la Vaga", nom que se li ha posat a l'edifici, "és també un espai per debatre i afrontar col.lectivament les retallades laborals i socials que ens pretenen imposar sota el pretext de la crisi.", segons s'informa en el web de l'Assemblea de Barcelona. S'esperava convertir aquests locals en un punt d'informació tant laboral com social, per informar i assessorar a tothom que ho necessités en cas de desnonament, no poder pagar la hipoteca, dificultats econòmiques, en cas d'acomiadament, problemes de feina, ...

Després de la manifestació de més de 5.000 persones, que ha transcorregut pacíficament pels carrers de Barcelona aquesta tarda, s’ha dut a terme una Assemblea Informativa a la Casa de la Vaga, Assemblea que s’ha vist interrompuda per l’actuació de les forces antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Els Mossos en cap moment han acreditat disposar de cap ordre de desallotjament i, davant la seva intenció de desallotjar, tampoc han permès que les persones allí reunides poguessin sortir pacíficament per la seva pròpia voluntat, procedint a treure'ls per la força, la qual cosa considerem un clar abús de poder per part d’aquestes forces policials.

El desallotjament s'ha dut a terme sense cap ordre judicial, contravenint la legalitat vigent, i atemptant contra el dret de reunió i la lliure expressió, ja que s'ha dut a terme en un moment en que s'estava realitzant una Assemblea Informativa sobre la convocatòria de Vaga General del 27 de gener amb el Comitè de Vaga, que compta amb representants dels sindicats CGT , CNT i COS. Els Mossos d'Esquadra han procedit al desallotjament per la força de les persones que participaven en aquest acte informatiu, tot i haver estat degudament informats, de manera que la CGT de Catalunya, que estava representada en l’okupació per diversos membres del Secretariat Permanent, considera els fets d'un clar abús de poder, un excés de les forces policials contra el dret de vaga, de reunió i d'expressió i una mostra més dels límits d’aquesta democràcia vigilada en que estem immersos.

Barcelona, 22 de gener de 2011

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya


Més informació:

- http://assemblea.byethost2.com/|http://assemblea.byethost2.com/
- http://29-s.net/|http://29-s.net/
- http://www.kaosenlared.net|http://www.kaosenlared.net
www.btvnoticies.cat