CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els Mossos d’Esquadra desallotjen violentament un grup d’estudiants tancats a la Facultat de Lletres de la UAB

Dimecres, 5 març, 2008

Ahir dia 4 de març al matí, una quarantena d’estudiants havien ocupat la facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per reclamar al rector que declarés la universitat insubmisa a la LOU-LUC, en el marc de la lluita que organitza el Comitè de Vaga contra el Procés de Bolonya.

Amb aquesta acció volien protestar contra la implantació del nou sistema universitari europeu, més conegut com el Pla Bolonya. Segons els estudiants, el dèficit de recursos de la universitat i la situació de fallida impossibiliten portar a la pràctica la reforma universitària. Els estudiants també demanaven al rector de la UAB, Lluís Ferrer i Caubet, que es comprometi a ampliar el finançament públic, per garantir una qualitat acadèmica, investigadora i d'equitat social.

Segons un comunicat del Consell de Vaga dels estudiants, "la implantació de la LOU-LUC portarà conseqüències per a l'alumnat, el professorat, el personal becari i de l'administració i serveis". Els estudiants es queixen que gairebé no els hi ha informat i ni s'ha tingut en compte la seva opinió en la implantació del pla Bolonya, per això demanen al rector que "es comprometi a obrir un veritable procés informatiu i participatiu, per oferir garanties democràtiques".

A la nit, el rectorat va mostrar una gran manca de sentit de la responsabilitat, deixant entrar al campus els Mossos d’Esquadra, violant l’autonomia de la comunitat universitària.

La policia d'en Saura torna a actuar brutalment

Els cos antiavalots dels Mossos d’Esquadra va protagonitzar una indiscriminada i violenta càrrega que va deixar més de tres desenes de ferits, alguns de gravetat, entre una massa d’estudiants que no havia provocat ni un sol aldarull. L’ofensiva va ser duta a terme amb nocturnitat i alevosia, apagant els llums de la universitat per actuar contra tots els estudiants tancats i, també, contra les més de 150 persones que eren fora donant suport a la protesta.

Els i les joves concentrades van resistir de forma pacífica els cops i la brutalitat dels Mossos, però això no va evitar la brutal pallissa que van rebre, en un flagrant cas de violació de l'autonomia de la universitat, dels drets dels estudiants i a les més elementals llibertats individuals i col·lectives.

Aquest tancament consistia en una mesura de pressió com a conseqüència de la manca d’informació i de la inexistència d’un veritable procés participatiu, que han negat a la comunitat universitària expressar la seva àmplia oposició a la reforma.

El Comitè de Vaga havia informat que els estudiants que havien protagonitzat el tancament no sortirien de la facultat fins que no s’aconseguís el reconeixement de la fallida econòmica de la UAB que impedeix aplicar el procés de Bolonya, l’ampliació del finançament públic en l’àmbit universitari i el compromís de no represaliar els estudiants i obrir un procés informatiu i participatiu perquè la comunitat universitària pugui prendre la paraula.

Podeu veure fotografies del desallotjament a:

http://www.kaosenlared.net/noticia/policia-saura-conseller-gobernacion-icv-izquierda-unida-apalea-univers

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/335488/index.php

Comunicat del SEPC:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/335615/index.php

Comunicat de l'AEP:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/335611/index.php