CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els pobles àrabs volen canviar el seu model de societat

Dijous, 10 març, 2011
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

L'absència de llibertat, règims dictatorials-autoritaris, pobresa, misèria, atur i manca absoluta de drets civils i laborals han portat a la població d'Algèria, el Marroc, Tunísia, Egipte, Líbia, Iemen, etc .. a sortir al carrer exigint pacíficament un canvi en el model de societat.

Al llarg de la història els governs dictatorials autòctons han explotat i esclavitzat a la seva població, tot això consentit per l'imperialisme americà i sobretot europeu.

Els països occidentals (Alemanya, França, Itàlia, Espanya, EUA) tenen grans interessos comercials i geoestratègics polítics amb aquests règims autocràtics i dictatorials ja que els asseguren energia (petroli i gas) i els proporcionen mà d'obra molt barata (deslocalització de multinacionals europees en aquests països, Telefónica, Gas Natural-Fenosa, Repsol, Inditex, etc, etc)

En una economia tan globalitzada els interessos comercials econòmics i polítics estan per sobre dels drets humans, de la llibertat i de la justícia social.

Aquí, a Europa, el Capitalisme segueix ajustant els plans de retallada de drets a l'estat de benestar, els preus de les matèries primeres s'encareixen cada vegada més, la inflació es dispara, els tipus d'interès del deute augmenten, és a dir, la societat europea cada vegada va a pitjor. Hem de conscienciar a la nostra societat del model social i econòmic que ens estan dissenyant al mateix temps que motivar per treballar per un canvi social profund i necessari. Cadascun de nosaltres hem de ser un motor en el procés de transformació.

El poble àrab ens ha donat una bona lliçó d'unitat i mobilització en la lluita contra la injustícia. Ara ens toca a nosaltres. Actuem.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print