CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els pobles àrabs volen canviar el seu model de societat

Dijous, 10 març, 2011

L'absència de llibertat, règims dictatorials-autoritaris, pobresa, misèria, atur i manca absoluta de drets civils i laborals han portat a la població d'Algèria, el Marroc, Tunísia, Egipte, Líbia, Iemen, etc .. a sortir al carrer exigint pacíficament un canvi en el model de societat.

Al llarg de la història els governs dictatorials autòctons han explotat i esclavitzat a la seva població, tot això consentit per l'imperialisme americà i sobretot europeu.

Els països occidentals (Alemanya, França, Itàlia, Espanya, EUA) tenen grans interessos comercials i geoestratègics polítics amb aquests règims autocràtics i dictatorials ja que els asseguren energia (petroli i gas) i els proporcionen mà d'obra molt barata (deslocalització de multinacionals europees en aquests països, Telefónica, Gas Natural-Fenosa, Repsol, Inditex, etc, etc)

En una economia tan globalitzada els interessos comercials econòmics i polítics estan per sobre dels drets humans, de la llibertat i de la justícia social.

Aquí, a Europa, el Capitalisme segueix ajustant els plans de retallada de drets a l'estat de benestar, els preus de les matèries primeres s'encareixen cada vegada més, la inflació es dispara, els tipus d'interès del deute augmenten, és a dir, la societat europea cada vegada va a pitjor. Hem de conscienciar a la nostra societat del model social i econòmic que ens estan dissenyant al mateix temps que motivar per treballar per un canvi social profund i necessari. Cadascun de nosaltres hem de ser un motor en el procés de transformació.

El poble àrab ens ha donat una bona lliçó d'unitat i mobilització en la lluita contra la injustícia. Ara ens toca a nosaltres. Actuem.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT