CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els polèmics orígens de l’empresa ATLL OPERADORA

Dilluns, 10 març, 2014

POLÈMICS ORÍGENS D’EMPRESA ATLL OPERADORA

En data 14 de febrer de 2012,el Govern de la Generalitat acorda la privatització d'Aigues Ter Llobregat, el 22 de maig modifica l'acord, el 3 d’agost anuncia en el DOGC el concurs i tres mesos més tard, el 6 de novembre, adjudica a Acciona Agua, SA el contracte.

Curiosament i paralelament a les dates en què el Govern modifica l'acord de privatització, Ramón Cerdá Sanjuán, constitueix, el 28 de maig de 2012, l'empresa nomenada DISCOV EUROGRUP SA, que més tard, al novembre de 2012, passarà a mans de Luis Castilla per ser nomenada EMPRESA OPERADORA ATLL SA amb capital cent per cent ACCIONA Aigua.

DISCOV EUROGRUP SA és una d'aquestes societats adormides sense actius reals, que esperen ser comprades de manera ràpida. El subministrador de tan lucratiu negoci és Ramón Cerdá a través de la seva gestoria "Sociedades Urgentes". Moltes de les empreses que han surtit d'aquest viver s'han vist implicades en casos de corrupció (Trama Correa, Caso Gürtel, ITV, etc.
-Font: http://elpais.com/diario/2009/07/05/cvalenciana/1246821478_850215.html)-.

En data 24 de desembre de 2012, l'EMPRESA OPERADORA ATLL, és registrada en el Registre Mercantil amb aquest nom, també canvia la raó social i nomena 21 apoderats, entre els quals hi són el gerent i el director de Recursos d'Aigües Ter Llobregat.

El 13 de desembre de 2012, és la data en què es constitueix ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya, SA essent operativa el dia 1 de gener de 2013. En aquesta data els treballadors/res d'Aigues Ter LLobregat són subrogats, el gerent d'Aigües Ter LLobregat passa com a Director de Manteniment i operació i el director de Recursos manté el mateix càrrec

Ara, un any més tard, Acciona posa en acció l'Empresa Operadora ATLL la funció de la qual és facturar a ATLL Concessionària els "serveis prestats" més el benefici industrial i l'IVA. Tot un negoci!

Per nosaltres era necessari fer tota aquesta cronologia de fets perquè volem ressaltar varies coses.

La primera és el paral•lelisme cronológic entre l'adquisició per part d'Acciona de la l'Operadora i l'adjudicació del contracte per part de la Generalitat. La coincidència en les dates sembla indicar una estratègia premeditada i estudiada de segregar el negoci des de el mateix moment de ser operativa la concessió, però creiem que la resolució de l'OARCC els va fer posposar el plans.

La segona, és el fet que el Gerent i el Director de Recursos d'Aigües Ter Llobregat mentre treballaven encara a l'empresa pública van ser nomenats apoderats de l'operadora propietària d'ACCIONA. Una pràctica que considerem moralment objectable.

El proppassat dia 7 de març va tenir lloc l’Assemblea de treballadors/es. Dues hores abans de la celebració CCOO i UGT trametem per correu electrònic als/les treballadors/es un preacord signat amb l’empresa ATLL Concessionària per a la seva subrogació (quasi bé la totalitat dels/les treballadors/es). La pretensió era la votació d’un document que no havia estat consultat ni informat als/les treballadors/es allà mateix. Tot i que una gran majoria de l’assemblea va demanar paralitzar l’acord per assessorar-se legalment el dissabte dia 8 CCOO i UGT van demanar el vot del SÍ o NO per correu electrònic.

CGT ATLL

Més informació:

- TWITTER CGT ATLL

- EMAIL: seccionsindicalcgtatll@gmail.com

Mar Garcia.CGT-ATLL (Aigües Ter Llobregat) Tel.622 003 182