CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els representants polítics aproven un ERO al Consell Comarcal del Tarragonès davant dels treballadors de l’ICODE

Divendres, 10 febrer, 2012

Finalment han aprovat l’Expedient de Regulació d’Ocupació a l’Institut Comarcal d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic. En el plenari celebrat avui a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès situat al carrer de les Coques de Tarragona els representants polítics han confirmat la mort de l’ICODE i l’extinció del contracte per a, presumiblement, tretze treballadores.

CiU i PP han votat a favor d’un ERO que ha comptat amb la complicitat del PSC-PSOE i d’ERC, que s’han abstingut, i que només ha rebut el vot contrari d’ICV, tot i que tots han assegurat estar d’acord amb la “inviabilitat” de l’ICODE. Recordem que el Consell Comarcal del Tarragonès és governat per CiU (13), el PP (5) i el PSC-PSOE (11). Les treballadores han estat atentes a les paraules de tots els representants explicant les seves votacions. Després de més de mitja hora rebent les assistents a la porta principal, el grup de manifestants -gent de la CGT, treballadores, entre d’altres- s’ha desplaçat a dins del saló de plens per escoltar l’acte, que és públic.

En acabar, polítics de CiU, PP i PSOE s’han endut força crits. La CGT entén que l’ICODE és viable i necessari en un període de crisi econòmica en què el que cal és generar ocupació, no destruir-la, i que eines com l’Institut afavorien aquestes polítiques de dinamització econòmica a la comarca. En contrapartida a la mala situació financera del Consell, proposen que l’austeritat l’assumeixin els representants polítics, que s’han endut una recompensa econòmica per haver assistit a un ple per acomiadar treballadores. Davant d’un dels crits a dins de la sala, el president de l’òrgan, Frederic Adan (CiU), ha assegurat que dimitiria si creien que era seva la responsabilitat d’aquest ERO, tanmateix no s’ha concretat si pensava fer-ho o no.

* Notícia extreta de Pobleviu:

http://pobleviu.cat/2012/02/09/representants-politics-aproven-un-ero-al-consell-comarcal-del-tarragones-davant-dels-treballadors/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció