CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els ‘savis’ de Fátima Báñez proposen rebaixar les pensions, inclòs el director del Gabinet econòmic de CCOO

Dissabte, 8 juny, 2013

L'informe inclourà tres vots particulars, tot i que només un expert va rebutjar el text, un altre es va abstenir i el tercer, representant de CCOO, el va recolzar.

El document admet que el factor de sostenibilitat tindrà un impacte "significatiu" sobre la quantia de les prestacions, que es veuran retallades


El "grup de savis (experts)" nomenat pel Govern del PP, per retallar les pensions del sistema públic, per 10 vots a favor, 1 en contra i 1 abstenció (vot favorable del representant de CCOO, en contra el d'UGT i abstencions del PSOE) ha presentat finalment el seu informe, una nova agressió en tota regla contra els drets laborals. Digne d'esmentar és que 8 dels 12 components de este grup treballen o col · laboren amb Bancs i Asseguradores.

L'informe elaborat pel comitè d'experts designat pel Govern per dissenyar el factor de sostenibilitat de les pensions ha rebut 10 vots a favor, un en contra i una abstenció. El catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Madrid Santos Ruesga , ha estat l'únic que ha votat en contra de l'informe. El catedràtic del Dret del Treball, José Luis Tortuero, ha decidit abstenir-se, mentre que el director del Gabinet econòmic de CCOO, Miguel Ángel García, ha donat suport al document.

Aquests tres experts han mantingut fins a l'últim dia la seva oposició al doble factor de sostenibilitat tal com ho estava dissenyant la majoria dels savis . De fet, cadascun d'ells ha inclòs un vot particular a l'informe final. El factor de sostenibilitat dissenyat per aquest comitè-el mecanisme d'ajust automàtic de les pensions-retalla aquestes prestacions segons augmenti l'esperança de vida , d'una banda, i d'acord amb la relació entre ingressos i despeses de la Seguretat Social , per un altre. Així, la introducció d'aquest factor es traduirà en una caiguda de les pensions reals . De fet, el text admet que tindrà un impacte "significatiu" sobre la taxa de substitució, el ​​quocient entre l'últim salari cobrat pel treballador i la pensió que percep en jubilar. "Encara que es revaloritzi en termes reals, perdrà en termes relatius respecte als salaris " , expliquen les fonts consultades.

L'informe que avui lliura el comitè al Ministeri d'Ocupació serà remès "automàticament" a la Comissió parlamentària del Pacte de Toledo , sense cap revisió per part del Govern, segons va avançar aquesta setmana el secretari d' Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos. Ho farà amb una setmana de retard sobre el calendari previst. També rebran el document la patronal i els sindicats , reunits en una altra taula de negociació amb Ocupació, que s'encarrega de dissenyar un nou mecanisme per calcular la jubilació dels treballadors a temps parcial. L'anterior acaba de ser anul · lat pel Tribunal Constitucional.

El Govern vol comptar amb el acord dels grups parlamentaris i els agents socials per tal de posar en marxa la reforma de les pensions que li exigeix ​​Brussel · les per abans de finalitzar l'any. Per aquest motiu el mateix Tomás Burgos destaqués l'interès de l'Executiu en que el document dels experts "incorpori les màximes sensibilitats possibles" . També va ser la petició que la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, va fer als savis el dia de la seva primera reunió: un text unànime.

FONT: INFOLIBRE.ES

Informe del grup d´"experts" que justifica la retallada de pensions del sistema públic:

Attached documents