CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els sindicats convoquen una vaga contra la reforma de Maragall

Divendres, 14 desembre, 2007

Els sindicats de l'ensenyament USTEC-STEs, CCOO, FETE-UGT, ASPEPC i [*CGT*] van acordar ahir a la tarda convocar de manera unitària una vaga general a les escoles i els instituts contra la reforma que prepara el Departament d'Ernest Maragall i el projecte de la llei catalana d'educació.

El Punt 14/12/2007 - M. BARRERA. Barcelona.- El conseller d'Educació, de la Generalitat, Ernest Maragall, haurà de fer front a una vaga general a les escoles i els instituts. Tots els sindicats de l'ensenyament van acordar ahir, durant una reunió que va acabar cap a les set de la tarda, convocar la protesta pel pròxim mes de febrer i fer pública la data, que ja s'ha decidit, el dia 10 gener. La decisió és fruit d'una proposta del sindicat majoritari a l'ensenyament, USTEC-STEs, que en un primer moment havia topat amb la resistència de Comissions Obreres (CCOO) i FETE-UGT, més partidaris de convocar la vaga després de les eleccions generals, que s'han de celebrar al març de 2008.

Un dels motius de la protesta serà la possibilitat que les escoles públiques puguin ser gestionades per cooperatives, ja que això obre la porta a la privatització.

Durant les pròximes setmanes, els sindicats parlaran amb associacions de pares i d'alumnes dels centres escolars perquè s'afegeixin a la vaga.