CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els sindicats convoquen vaga a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona pels dies 2 i 3 de juny

Dimecres, 21 maig, 2008

La tensió que des de fa temps existeix a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, per les mancances de personal i la precarietat laboral que pateix una part del personal, ha esclatat amb l’anunci d’una vaga de tots els treballadors pels propers 2 i 3 de juny, convocada pels sindicats presents a l'hospital, entre ells la CGT. Feia més de 10 anys que no es convocava una vaga en aquest centre hospitalari.


Les principals demandes que fa la Junta de Personal a la direcció de l’Hospital són:

La primera, que els 150 treballadors que actualment tenen contracte eventual passin a formar part de la plantilla estructural abans del 30 de juny.

La segona, la creació de 200 llocs de treball en diferents col·lectius (infermeres, auxiliars, celadors, etc.).

Las tercera, l'increment d’inversions, tant en infraestructures com en personal. El centre hospitalari tarragoní és el que menys inversió ha rebut els últims anys per part de l’ICS, segons denuncien els sindicats.

La vaga es va decidir el passat 15 de maig en una assemblea que va reunir a tots els sindicats del centre hospitalari. La Junta va prendre la decisió per unanimitat. El dijous 22 de maig es va fer una assemblea informativa de treballadors en la que es van presentar totes les reivindicacions que els treballadors demanen a la Direcció de l’hospital.

L'assemblea va ratificar les reivindicacions i la proposta de vaga, que serà de les 8 h. del matí del dia 2 a les 8 h. del matí del dia 4. De l'assemblea va sortir una petició als usuaris: que evitin anar a l’hospital
aquests dos dies de la vaga si no és per una urgència, ja que sinó podrien haver-hi col·lapses.

CGT recolza la vaga dels dies 2 i 3 i en convoca una de zeladors pel 4, 5 i 6 de juny

La secció sindical de la CGT de l’Hospital Joan XXIII, a més de recolzar la vaga dels dies 2 i 3, ha convocat una vaga de zeladors pels dies 4, 5 i 6 de juny (posteriors a la vaga de tot el personal) per demanar que es compleixin les ràtios de personal amb relació a l'ampliació de l'augment d'activitat hospitalària, sobretot els caps de setmana, tant de tarda com de nit, a la unitat de crítics.

La CGT també demana la dimissió del gerent de l’Institut Català de la Salut, Francesc José María, i del director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, Felip Infiesta.