CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els sindicats critiquen l’estudi del professorat

Dijous, 24 gener, 2008

Diari Avui / C.B. /24-01-2008 .- Els cinc sindicats de professors convocants de la vaga del proper 14 de febrer contra la llei d'educació de Maragall van enviar ahir un comunicat molt crític amb l'estudi de la Fundació Jaume Bofill del qual es desprèn que les condicions laborals del col·lectiu són a Catalunya, en molts aspectes, millors que a la resta de països de l'OCDE.

USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT consideren que les conclusions i recomanacions que surten al document, "si bé coincideixen amb les propostes del departament d'Educació per a la nova llei, en cap cas es deriven dels resultats de l'estudi", cosa que suposa una "manipulació greu de les dades i una manca de seriositat i rigor científic".

Els sindicats, que neguen que els professors catalans tinguin sous superiors a la mitjana europea, denuncien "la campanya de desprestigi" que s'està fent des "d'alguns poders i des d'alguns pretesos intel·lectuals", i afirmen que "les dades demostren que, malgrat totes les deficiències del sistema, és el professorat el que està fent possible una educació pública de qualitat".

El conseller Maragall, per la seva banda, en una primera lectura de l'informe, no es va mostrar sorprès pels resultats, que va considerar coincidents amb la diagnosi del departament, mentre que el secretari de polítiques educatives, Francesc Colomé, va assegurar que les condicions de treball del professorat "es revisaran per treure'n el màxim rendiment" però "no empitjoraran".

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 31. Dijous, 24 de gener del 2008


Diari Avui|Diari Avui