CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els sindicats de l´ensenyament emplacen a dijous la decisió sobre si convocaran més mobilitzacions

Dimecres, 12 març, 2008

Els cinc sindicats de l'ensenyament públic de Catalunya s'han reunit aquest dilluns per valorar la situació actual desprès que el Departament d'Educació la setmana passada obrís la porta a USTEC-STEs i ASPEPC-SPS a negociar les condicions laborals de la futura Llei d'educació, sumant-se d'aquesta manera a CCOO i UGT.

ACN Així com també decidir si continuaven o no amb les mobilitzacions. Segons ha explicat a l'ACN el portaveu de la Federació d'Ensenyament d'UGT, David Medina, aquesta decisió s'ha emplaçat al proper 13 de març, un dia desprès que es reuneixi la mesa sectorial. Medina ha subratllat que en aquesta reunió el Departament d'Educació ha d'aclarir tres coses: quins seran els interlocutors sindicals, de què parlaren i del calendari per negociar.

Medina ha concretat que Educació ha d'establir quins seran els interlocutors de la negociació sindical perquè considera 'inasumible' deixar fora la mesa sectorial a d'altres sindicats que són part del comitè de vaga com és el cas de CGT. Un punt que Medina ha assegurat que es posaran d'acord amb el Departament d'Educació. El que més el preocupa, ha explicat, són les altres dues qüestions. Per una banda 'sobre què parlarem', ja que creu que el tema central ha d'anar més enllà de les condicions laborals. I per un altra, establir un calendari 'raonable' per negociar, el qual situa com a possible data límit finals de setembre o mitjan d'octubre.

Un dia desprès de la reunió de la mesa sectorial els cinc sindicats es tornaran a trobar per analitzar de nou la situació. Medina ha especificat que la qüestió és saber si 'estem en un escenari realment de negociació o d'un fals escenari'.

Diari de Girona|Diari de Girona