CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els sindicats de SEAT paralitzen el treball en festius davant el bloqueig del conveni i la contractació de ETT

Dissabte, 24 setembre, 2011

L'empresa ha desistit de cridar al treball a centenars d'operaris que han estat recuperant vehicles inacabats en les últimes setmanes. Els sindicats valoren un èxit l'acció encara que exigeixen de l'empresa un canvi radical en la reunió del pròxim dimarts 28 de setembre.

La negociació del conveni de SEAT porta estancada dos anys i nou mesos per la negativa de SEAT de negociar i pel xantatge situat a la plantilla per a l'adjudicació del Audi Q3. A més, la Direcció de SEAT ha trencat l'acord de contractació indefinida per a més de mil treballadors que s'incorporarien pel model de Audi, signat amb el SOC, contractant des de fa un mes per mitjà d'una ETT.

Amb l'excusa de problemes en l'engegada del model, s'han realitzat milers d'hores extres en festiu en els últims tres mesos. Aquesta situació ha dut a tots els sindicats a respondre amb una primera mesura de pressió perquè l'empresa canviï en la seva postura tancada; impedir el treball en festiu amb hores extres, quan hi ha quatre milions i mig de desocupats.

La CGT ha deixat clara en la taula de negociació que l'empresa ha de situar ja, una pujada salarial que recuperi la congelació pel Q3 més un repartiment substanciós dels beneficis que l'empresa preveu molt importants en els pròxims anys. Igualment, per a la CGT, s'ha de donar una important reducció de jornada, una millora en els aclaparadors ritmes de treball de les cadenes de producció i la retirada de les ETT amb la tornada a la contractació necessària, directament com SEAT, per a acabar amb les hores extres en festius.

L'acció ha estat acompanyada per desenes de treballadors indignats del moviment 15M que s'han acostat per a manifestar el seu rebuig a la realització de contractacions en precari per ETT i la injustificable realització d'hores extres quan Catalunya suporta més de 700.000 desocupats i en l'Estat se superen els quatre milions i mig de persones en atur.

Segons la CGT, dimarts que ve l'empresa està obligada a situar una resposta que iniciï una veritable negociació de conveni a favor de la plantilla, així com per a normalitzar les relacions laborals a SEAT tornant a contractar sense ETT i acabant amb les hores extraordinàries.

Seccions Sindicals CGT Seat

Per a més informació:

Diego Rejón Bayo 685 822 876.

Paco Pozo Capellín 691 204 901.