CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els sindicats fan arribar la convocatòria de vaga del 14 de febrer a l’ensenyament públic a Treball

Dijous, 31 gener, 2008

Firmen: USTEC-STEs, FE-CCOO, ASPEPC.SPS, FETE-UGT i FE-CGT

Els sindicats fan arribar la convocatòria de vaga del 14 de febrer a l'ensenyament públic a Treball

directe.cat / 30.01.2008 ! 16.00h.- Els cinc sindicats representants de l'ensenyament públic de Catalunya, USTEC-STEs, FE-CCOO, ASPEPC.SPS, FETE-UGT i FE-CGT, han fet arribar al Departament de Treball aquest dimecres, a les deu del matí, la convocatòria de vaga per al pròxim 14 de febrer. Es tracta d'una decisió que els sindicats han estat meditant durant la tarda d'aquest dimarts davant la carta que el conseller Maragall ha enviat als signants del Pacte Nacional per l'Educació (PNE) per reunir-se en les pròximes setmanes i informar-los sobre les darreres aportacions al document de bases de la Llei d'educació de Catalunya (LEC).

El portaveu de la Federació d'Ensenyament de la UGT, David Medina, ha explicat a l'ACN que la carta del conseller 'no diu res nou ni substantiu' i que 'tan sols convida a parlar i no a negociar'. Medina ha afegit que en cap cas es menciona una retirada de la LEC sinó que s'informa del calendari de la seva tramitació. Amb això el que 'demostra' és que vol 'acabar l'acord i signar-lo'.

directe.cat


Rosa Sensat insta Educació a obrir-se a la participació

Diari Avui / C. B.

L'Associació de Mestres Rosa Sensat, vinculada als moviments de renovació pedagògica, ha eludit pronunciar-se "ni a favor ni en contra" de la vaga de professorat prevista per al 14 de febrer a l'ensenyament públic contra la reforma d'Ernest Maragall, però insta el departament d'Educació a obrir "un veritable procés de participació" en què "la societat catalana tingui l'oportunitat d'opinar i de renovar la confiança en el sistema".

En un comunicat enviat ahir, la junta rectora de l'associació sosté que "la realitat escolar del país és molt positiva, molt especialment en l'escola pública" i reclama, d'una banda, una visió "justa" de "tots aquells mestres i professors que cada dia la fan avançar" i també una visió "optimista, bàsica per impulsar la nova llei" i per "generar la confiança necessària per poder seguir avançant".

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 34. Dijous, 31 de gener del 2008


dijous, 31 de gener de 2008

Rosa Sensat demana a Educació que obri un debat sobre la LEC

EL PUNT. Barcelona. - L'Associació de Mestres Rosa Sensat va demanar ahir al Departament d'Educació, que encapçala el conseller Ernest Maragall, que «iniciï un veritable procés de participació» per debatre la futura llei catalana d'educació (LEC). En una nota feta pública ahir, l'entitat assenyala que no es pronunciarà «ni a favor ni en contra de la vaga del 14 de febrer» convocada pels sindicats de mestres, però recorda la seva oposició al Pacte Nacional per a l'Educació. Segons Rosa Sensat, la realitat escolar actual és «positiva», sobretot a l'escola pública. L'entitat demana al departament que obri el debat perquè «la societat catalana tingui l'oportunitat d'opinar i, per tant, de renovar la confiança en el sistema». D'altra banda, el Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya s'ha pronunciat a favor del document de bases de la LEC, i la diputada d'ICV, Laia Ortiz, va qualificar d'«error» les formes en què Ernest Maragall ha presentat la reforma, però es va mostrar contrària a la vaga perquè el conseller s'ha obert a dialogar.

Diari El Punt


CCOO valora l'acostament del govern respecte la Llei d'Educació però manté la vaga del 14-F

cugat.cat / Societat

Comissions Obreres (CCOO) valora molt positivament que el conseller d'Educació, Ernest Maragall, convoqui la comunitat educativa a dialogar sobre la futura Llei d'Educació. Tot i això, el sindicat considera que la proposta és insuficient i assegura que la convocatòria de la vaga del proper 14 de febrer contra el text educatiu es manté.

El conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, es reunirà en les properes setmanes amb els signants del Pacte Nacional d'Educació (PNE), entre els quals hi ha alguns sindicats, per debatre i incorporar si és necessari les seves aportacions a la nova Llei d'Educació que prepara la Generalitat. En una carta, el conseller ha convocat a diversos representants de la comunitat educativa per dialogar sobre la nova llei, que ha provocat la convocatoria de la vaga del proper 14 de febrer.

Marc Sangüesa, delegat de CCOO a la Junta de Personal de Barcelona, assegura que valoren molt positivament l'intent de diàleg que obre el govern, però creu que és insuficient.

[(Marc Sangüesa

Em sembla positiu per la voluntat de diàleg però insuficient perquè no contempla la retirada del document. No hi ha calendari per a la negociació ni data per a la convocatòria.)]

Els sindicats CCOO i Unió Sindical de Treballadors de l'Ensenyament (USTEC) han convocat la vaga ja que consideren que el text condueix a una privatització de l'ensenyament i a l'empitjorament de les condicions laborals del personal docent. Entre les mesures més polèmiques del projecte hi ha el canvi en la gestió dels centres, que els sindicats entenen com una 'privatització' d'un servei públic.

anna bernadó
Noticia difosa el 31/gen/08

Ràdio sant Cugat - cugat.cat