CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els socorristes de les platges de Barcelona convoquen aturades a partir de l’1 d’octubre contra els incompliments de Pro-Activa Serveis Aquatics SL

Divendres, 23 setembre, 2016

ELS SOCORRISTES DE LES PLATGES DE BARCELONA, TREBALLADORS DE PRO-ACTIVA SERVEIS AQUÀTICS SL, CONVOQUEN VAGA DE QUATRE HORES (DE 12 A 16 HORES) TOTS ELS DIVENDRES, DISSABTES, DIUMENGES I FESTIUS A PARTIR DE L'1 D'OCTUBRE.

Ens veiem abocats a la vaga, després de fracassar la mediació en la Conselleria de Treball, per la negativa de l'empresa Pro-Activa Serveis Aquàtics SL de dialogar amb els treballadors les diferències que sorgeixen, i per l'incompliment de la responsabilitat adquirida per part de l'Ajuntament de Barcelona que es farien reunions a tres bandes on parlar les discrepàncies que sorgissin, espaiant-les tant en el temps que limiten l'eficàcia de les mateixes.

El passat mes de març es va arribar a un acord amb l'Ajuntament, on es van comprometre a mantenir els llocs de treball dels socorristes de les platges de Barcelona, les seves condicions laborals i econòmiques; l'empresa Pro-activa propietat d'Oscar Camps, interpreta el precari conveni d'instal·lacions esportives que ens regeix, realitzant uns càlculs en els quals la jornada màxima anual que consta en el mateix, 1752 hores, seria superada en 140 hores sumant un total de 1892 hores. Tot això realitzant el càlcul de la jornada d'una manera retorçada i que no s'utilitza en la legislació laboral.

En el plec de l'Ajuntament de Barcelona per a la concessió de la gestió de les platges s'augmentava una hora al dia a les platges la presència de socorristes, passant de 9 hores a 10 la jornada diària dels socorristes o ben havien d'acceptar que els apliquessin la jornada partida amb el consegüent perjudici per a la conciliació familiar.

Donada la conflictiva situació i per la forma tardana que ha començat aquesta temporada (havia de començar al març i va començar al maig), per donar cobertura i garantir la seguretat a les nostres platges, decidim realitzar la jornada continuada. Cal aclarir que l'empresa paga aquest excedent d'hores com a ordinàries i no com a extraordinàries, estem en contra de realitzar hores extres, però volem que es comptabilitzin aquestes hores que excedeixen la jornada diària, en jornades de treball completes en finalitzar els contractes.

L'empresa i l'Ajuntament també incompleixen la legislació quant a prevenció de riscos laborals, les cadires des de les quals es realitzen les vigilàncies a la platja, propietat de l'Ajuntament, no són ergonòmiques i l'empresa tampoc ha facilitat tots els EPIs (Equips de Protecció Individual) que hauria d'haver facilitat i algun dels que ha facilitat com les ulleres de sol no serveixen per a la comesa que tenen ja que recomanen que s'utilitzin 1 hora diverses vegades a les setmana.

Des de la CGT no anem a discutir la labor humanitària que realitza Oscar Camps amb els refugiats de l'ONG Proactiva Open Arms, però no és acceptable el comportament de Pro-Activa Serveis Aquàtics SL amb els treballadors. La falta de diàleg com a política empresarial solament denota la seguretat i protecció per part d'una classe política, que ineficaç a solucionar la crisi humanitària dels qui fugen de la guerra, deixen en mans de les ONGs temes de vital importància i que afecten a milions de persones, no podent moralment exigir-los a posteriori que actuïn de determinada manera en les seves empreses.

La CGT exigeix que es compleixin els acords pactats, unes condicions laborals/econòmiques dignes i es garanteixi la salut dels treballadors en aquest sector tan precaritzat.

CGT Socorristes Barcelona
https://twitter.com/SocorristasBCN
https://www.facebook.com/socorristasbarcelona


Els socorristes de les platges de Barcelona anuncien vaga parcial els caps de setmana a partir d’octubre

El sindicat CGT denuncia que no es compleixen les condicions que la subrogació del personal a l'empresa Pro-Activa Serveis Aquàtics

Els socorristes de les platges de Barcelona, que fa uns mesos van protagonitzar una llarga protesta per fixar les condicions de la seva subrogació, han convocat ara una vaga de quatre hores per dia, tots els divendres, dissabtes i diumenges a partir de l’1 d’octubre vinent, segons ha comunicat en una nota pública el sindicat CGT.

Els treballadors afirmen que la convocatòria de vaga es produeix després d’haver fracassat una reunió de mediació convocada pel departament de Treball amb l’empresa concessionària del servei: Pro-Activa Serveis Aquàtics SL. A més, el sindicat afirma que la falta d’acord es produeix també per la falta de compromís del consistori de Barcelona en relació amb els acords que van permetre la subrogació dels treballadors que anteriorment feien el servei de salvament per a la Creu Roja.

El març passat es va arribar a un acord amb l’ajuntament de Barcelona que suposava el manteniment dels llocs de treball dels socorristes de les platges de Barcelona. També implicava mantenir les seves condicions laborals i econòmiques, afirma CGT. Però, l’empresa Pro-Activa, propietat d’Òscar Camps, que va rebre el guardó de Català de l’any, “interpreta el precari conveni d’instal·lacions esportives que ens regeix, realitzant uns càlculs en què la jornada màxima anual que hi consta, 1.752 hores, seria superada en 140 hores arribant fins a 1. 892 hores. Tot això realitzant el càlcul de la jornada d’una manera injusta i que no s’utilitza en la legislació laboral”, afirma.

Altres elements que susciten la queixa dels socorristes són que “en el plec de l’Ajuntament de Barcelona per a la concessió de la gestió de les platges s’augmentava que hi hauria la presència dels socorristes a les platges una hora més al dia, passant de 9 hores a 10 la seva jornada diària . A canvi havien d’acceptar que els apliquessin la jornada partida amb el consegüent perjudici per a la conciliació familiar” afirmen. Per compensar aquest escreix de treball, els socorristes van decidir realitzar la jornada continuada. Les hores de més no es cobren com a extraordinàries sinó com a ordinàries, explica el comunicat.

A més, les queixes que fonamenten la convocatòria de vaga afecten també aspectes com la seguretat a la feina i el material amb el qual han de fer la feina els socorristes.

* Diari del Treball
http://diaritreball.cat/socorristes-platges-barcelona-anuncien-vaga-parcial-caps-setmana-partir-doctubre/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció