CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors aturen la planta de Seat a Martorell pels nous acomiadaments

Divendres, 22 gener, 2010

22/01/10 - Martorell - Agències

Els treballadors de Seat van aturar ahir els centres de treball de l'empresa de Martorell (Baix Llobregat) des de les quatre de la matinada «indignats» pel tracte rebut dimecres a la reunió que van mantenir amb la Generalitat i la direcció de Seat, i van assegurar que no tornaran a treballar fins que l'empresa s'assegui a negociar els acomiadaments anunciats. L'empresa, però, va negar cap incidència. L'aturada «espontània» es va produir després que el comitè convoqués dimecres una vaga de 24 hores per dilluns que ve entre el personal indirecte. Direcció i sindicats es van reunir durant unes nou hores tot i que no van arribar a cap acord.

El comitè d'empresa considera que Seat està portant a terme acomiadaments individuals en el que qualifiquen d'un «expedient de regulació d'ocupació (ERO) encobert». L'aturada d'ahir es va iniciar de manera espontània entre els treballadors després del «lleig» que els va fer la Generalitat, perquè no va acudir la consellera de Treball, Mar Serna, a la reunió convocada al Departament de Treball, i l'empresa, que no va enviar cap alt directiu.

L'aturada no prevista que va paralitzar la producció de Martorell afecta més de 10.000 persones de la planta de producció, centre tècnic i centre de recanvis. Els treballadors es van quedar a les portes de l'empresa automobilístiques i van dur a terme assemblees informatives per decidir quines altres mesures de protesta efectuarien. Tot i aquesta informació facilitada pels diferents sindicats, l'empresa va negar que hi hagués cap incidència.

Els treballadors estan molt «cremats» ja que fa un any que es va pactar la congelació salarial amb una sèrie d'acords. I ara es troben amb acomiadaments. La falta de respecte ha indignat la gent, assenyalen des del comitè, els treballadors no pararan fins que es paralitzi el pla d'acomiadaments.

El conflicte a Seat s'ha produït arran que l'empresa anunciés l'acomiadament «per baix rendiment» d'uns 330 empleats no vinculats a la producció i que va qualificar de «directius», encara que els sindicats han denunciat que la gran majoria dels acomiadats no ho són.

Gearbox s'hi afegeix

Els treballadors de Gearbox, una empresa del grup Seat amb seu al Prat de Llobregat que fa les caixes de canvi dels cotxes, es van afegir a l'aturada després que la direcció havia acomiadat tres treballadors «per baix rendiment». En aquest cas tampoc es tracta de directius, sinó d'un treballador extraconveni i de dos de manteniment. Aquests tres acomiadaments d'ahir se sumen a les onze prejubilacions «forçoses» que es van produir la setmana passada. Els treballadors de Gearbox asseguren que la seva aturada pot afectar les plantes d'Skoda, Volkswagen i Audi ja que els serveixen les caixes de canvis.

Els membres del comitè d'empresa i de la direcció es van reunir ahir durant gairebé nou hores, però la trobada va acabar sense cap acord. Les dues parts s'han tornat a citar per avui. Fonts de l'empresa van assegurar que hi havia hagut avenços tot i que no els suficients.


La noticia al diari Público:

La plantilla de Seat paraliza la producción sin previo aviso

La movilización sigue hoy ante la negativa de la empresa de pactar los 330 despidos

www.publico.es/dinero/287800/plantilla/seat/paraliza/produccion/previo/aviso