CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors d’Adif a Tarragona alerten que manquen 163 places a la plantilla per garantir la qualitat del servei

Dissabte, 30 juliol, 2016

Els treballadors d’Adif a Tarragona alerten que manquen 163 places a la plantilla per garantir la qualitat del servei

Acusen Foment “d’abandonar” les inversions en la infraestructura i recursos humans amb voluntat de privatitzar el gestor ferroviari

El comitè d’empresa d’Adif a la demarcació de Tarragona denuncia que a la plantilla hi falten 163 persones per poder garantir la qualitat del servei. Una quinzena de treballadors s’han manifestat el divendres 29 de juliol al migdia a l’estació de Sant Vicenç de Calders, al Vendrell, per rebutjar aquest fet i les condicions laborals en què es troben. Asseguren que l’oferta pública de llocs de treball a Adif a Tarragona és de cinc places, però adverteixen que el comitè disposa d’un informe que assenyala 163 llocs susceptibles d’ocupar. Un centenar, subratllen, corresponen a tasques de manteniment. Des del comitè, Hèctor Sebastià ha acusat Foment “d’abandonar” expressament les inversions tant en la infraestructura com en la plantilla, assegurant que la voluntat final del govern espanyol és privatitzar Adif.

Els treballadors han escollit l’estació de Sant Vicenç de Calders per fer la protesta d’aquest divendres per recordar que el passat 6 de juliol es va produir un descarrilament d’un tren de mercaderies a l’entrada sud de les vies del tren, fet que han assegurat que va “trinxar” tres canvis de via. Arran de l’accident, han apuntat que s’ha limitat l’ús de les vies, la qual cosa repercuteix en el volum de trànsit que ha d’absorbir la resta de la infraestructura.

No és la primera concentració que porten a terme. Anteriorment han realitzat altres concentracions a les estacions de Tarragona i Reus.

El comitè ha utilitzat aquest cas com a exemple de la “falta d’inversió” per part de l’estat espanyol en el conjunt de la demarcació de Tarragona. “Fa falta inversió, però que aquesta sigui en els treballadors, que dia a dia mantenen les instal•lacions per a q no tinguin incidències”, ha indicat Hèctor Sebastià, reclamant la incorporació de 163 persones a diversos departaments. En aquest sentit, ha recordat que l’edat mitja de la plantilla és de 55 anys: “necessitem ingressos de treballadors amb molta urgència”, ha dit.

Sebastià ha explicat que aquests llocs vacants els han detectat en les tasques de servei d’informació, de venda de bitllets, en les maniobres i en la regulació de la circulació. Amb tot, el gruix de places que demanen ocupar es troba al sector de manteniment, on garanteixen que falten un mínim de 100 persones.

Segons el comitè, Foment i Adif estan “abandonant” les inversions en capital humà i en les instal•lacions amb l’objectiu de traslladar la companyia a mans privades. Així, Hèctor Sebastià ha afirmat que “si no complim la feina encomanada, arribarà un moment que ens diran que no queda més remei que privatitzar”. El comitè rebutja frontalment aquesta privatització i reivindica insistentment la necessitat que es destinin nous pressupostos al dia a dia de la companyia.

Mancances a diferents punts de la demarcació

Un altre exemple de les reivindicacions dels sindicats és la manca d’inversió a la terminal de mercaderies de Tarragona i a la línia Reus-Faió, on alerten que han “proliferat” els descarrilaments i retards a causa d’una manca de recanvis per reparar les deficiències.

Al mateix temps, denuncien que el Ministeri ha externalitzat activitats pròpies d’ADIF a les terminals de mercaderies, a les estacions de viatgers i en el manteniment. Sobre aquesta qüestió, posen com a exemple la concessió de la gestió de la variant del corredor Vandellós-Nus de Vila-seca. Finalment, els sindicats també asseguren que el gestor ferroviari “incompleix reiteradament” el conveni col•lectiu vigent.

Els treballadors d’ADIF de les comarques tarragonines fa més de dos mesos que denuncien la situació laboral en què es troben, amb aturades puntuals els divendres i dissabtes alterns. La seva intenció és mantenir la protesta fins el 27 d’agost.

* Notícia publicada per l'Agència Catalana de Notícies