CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors d’Autobusos de TMB anuncien noves aturades per a desembre i febrer

Dissabte, 24 novembre, 2012

Els treballadors d'autobús de TMB anuncien noves mobilitzacions per al mes de desembre i de febrer si no s'arriba a un acord en la propera reunió amb l'empresa. Les aturades es produirien del 17 al 21 de desembre i del 25 al 28 de febrer, coincidint amb el Mobile World Congress. Unes protestes que diuen que no es fan per "fastiguejar la ciutadania".

Els treballadors d’autobús han celebrat una assemblea aquest matí. Allà han decidit la nova proposta que presentaran a l’empresa per desencallar el conflicte generat arran de l’aplicació del reial decret 20/2012, que els suprimeix la paga extra de Nadal. Dilluns al matí, els sindicats proposaran que l’empresa no avanci les pagues extres dels propers dos anys, cobrar el mes de gener de 2013 els endarreriments que els deu l’empresa de 2011 i que la paga extra de Nadal que se’ls suprimeix aquest any se’ls retorni com a molt tard el 31 de desembre de 2014. Expliciten aquest termini perquè a partir de gener de 2015 han de començar a negociar el nou conveni col·lectiu.

Proposta de l’empresa

La direcció havia proposat als treballadors avançar les pagues extres dels propers dos anys per mitigar la supressió de la paga extra de Nadal d’aquest any. A més, l’empresa s’havia compromès el 2015 a retornar els diners que no rebrien aquest any. A aquest acord s’hi han acollit els sindicats SIT, ACAT i UGT.

Noves mobilitzacions

En el cas que no s’arribi a cap consens, els treballadors de bus han acordat un nou calendari de mobilitzacions. Marquen dues dates: el mesos de desembre i de febrer. Durant el desembre, farien aturades parcials de dues hores per torn la setmana del 17 al 21 de desembre. Al febrer, se sumarien a la convocatòria dels treballadors del metro i pararien durant el Mobile World Congress, que se celebrarà a la ciutat del 25 al 28 de febrer. En aquest cas, el primer i l’últim dia del congrés, l’aturada seria de 24 hores mentre que el segon i el tercer dia serien aturades parcials.

Font: BTV

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció