CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors d’Autobusos de TMB faran aturades parcials de forma indefinida a partir del 8 d’octubre i convoquen vaga els dies 22 i 31 d’octubre conjuntament amb els del Metro

Diumenge, 7 octubre, 2012

Avui, 5 d'octubre, el seguiment de la vaga a autobusos de TMB contra la retallada salarial (1500 euros) i contra la repressió sindical (acomiadament d'Andreu de Cabo) ha sigut massiu.

L'Assemblea General de treballadors i treballadores d'autobusos de TMB ha decidit continuar amb les aturades parcials de 2h a 4h, de 9h a 11 i de 16h a 18h.

També es realitzarà una aturada de 9 hores el 22 d'octubre i de 24h el 31 d'octubre, totes dues coincidint amb la vaga del Metro de TMB.

Els treballadors d’autobusos de TMB faran aturades parcials de forma indefinida

Prop d’un miler de conductor d’autobusos han fet una assemblea aquest divendres al matí per decidir noves mobilitzacions si l’empresa no fa marxa enrere o negocia les retallades salarials que se’ls estan aplicant. Els treballadors han decidit continuar amb les aturades, si bé deixen la porta oberta a negociar amb l’empresa.

Els treballadors d’autobusos de TMB faran aturades parcials de dues hores per torn els dies laborables i de forma indefinida. D’aquesta manera volen fer arribar que s’oposen per les retallades salarials a tota la ciutadania. Els conductors de bus es queixen de la supressió de la paga de Nadal que se s’aplica per reial decret del Govern espanyol a tot el sector públic. Dilluns començaran les aturades parcials indefinides, que es faran de dilluns a divendres de 9 a 11 h del matí, de 16 a 18 h a la tarda i de 2 a 4 h de la matinada.

Els conductors de bus de Barcelona també han decidit unir-se a la vaga parcial convocada per al proper dia 22 d’octubre (en la qual també participaran els treballadors de metro) i secundar la vaga general convocada per la CGT el dia 31 del mateix mes. Si res no canvia, diuen, continuaran amb les protestes. Els representants del Comitè d’Empresa, però, s’han mostrat oberts a continuar negociant amb l’empresa si hi ha algun apropament per part de TMB.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/10/05/els-treballadors-d%E2%80%99autobusos-de-tmb-faran-aturades-parcials-de-forma-indefinida/

El personal del Metro de Barcelona tornarà a fer vaga el 22 i el 31 d’octubre

Els treballadors del metro han votat en assemblea aquest dijous fer vaga parcial el dia 22 d'octubre i també vaga general el 31 coincidint amb la convocatòria de la CGT. El personal de metro demana que no s'apliqui el reial decret del Govern espanyol que suprimeix la paga de Nadal a tot el personal públic.

A aquestes dues noves aturades s’hi ha d’afegir la vaga que hi ha convocada per diumenge, 7 d’octubre, que coincideix amb el partit del Barça-Madrid. Hi haurà serveis mínims al matí, al vespre i també a la nit.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/10/04/el-personal-del-metro-tornara-a-fer-vaga-el-22-i-el-31-doctubre/


www.btvnoticies.cat


www.btvnoticies.cat


NOTA DE PREMSA

ELS TREBALLADORS D'AUTOBUSOS DE BARCELONA S'HAN REUNIT AVUI 5-10-12 EN ASSEMBLEA I HAN PRES LES SEGÜENTS DECISIONS.

Els treballadors d'autobusos de TMB s'han reunit avui en assemblea a les 11:30 del matí en les Cotxeres de sants (1000 participants) i s'han arribat a diferents acords de mobilitzacions.

De Dilluns a Divendres de manera indefinida aturades de dues hores en torns de matí, tarda i nit de 9:00 a 11:00 i de 16:00 a 18:00 i de 2::00 a 4:00.

Per al dia 22-10 realitzarem una aturada de 9 hores coincidint amb els companys del Metro de Barcelona.

El dia 31-10 seran 24 hores de vaga coincidint amb els companys de Metro de Barcelona i Bus, Metro de Madrid.

Els motius de la vaga són:

Contra el RD 20/2012, contra l'incompliment del conveni, contra la reducció del servei, contra la repressió sindical i laboral que patim els treballadors de TMB i contra l'acomiadament del company Andreu de Cabo.

Al mateix temps que estan eliminant autobusos a Barcelona (augmentant el temps d'espera en les parades), pujant escandalosament el preu del bitllet senzill a 2€ , aplicant retallades una després d'una altra als treballadors de Transports de Barcelona, tenen la poca vergonya d'iniciar un nou projecte amb el gran cost econòmic (diners públics) que això suposa. La raó principal de la Nova xarxa no és "UNA BCN QUE ES MOU RÀPID" sinó la de continuar reduint el serveis d'autobusos. Des de l'any 2007 ja són 80 els serveis que han desaparegut. Amb la Nova Xarxa continuaran eliminant llocs de treball.

A TB, tenim 23 directius que cobren un mínim de 100.000 euros a l'any, però oficialment no diuen els seus sous. Recordin que cobren de diners públics i ells no s'apliquen la llei de transparència.

Per aquestes raons i per la gran repressió que sofrim la plantilla de TB (Andreu de Cabo, va ser acomiadar fa uns mesos per denunciar robatoris per directius de TMB) només ens deixa l'opció de fer vaga.

Dades de contacte:

Roman Rustichelli CGT : 689875182.

Chema Pubill ACTUB : 665 572 590.

Jordi Ortiz PSA: 625 660 178.

Twitter: @cgtpsa

Facebook. Perfil: Cgt-Psa Bus Barcelona . Pagina: Cgt-Psa Bus Barcelona (TMB)

YouTube Canal : cgtpsa

Web: http://www.cgtpsa.com/