CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors d’autobusos de TMB faran vaga durant la campanya electoral

Dijous, 8 novembre, 2012

Reprendran les aturades de dues hores per torn de servei entre els dies 12 i 23 de novembre per reclamar que no se’ls suprimeixi la paga de Nadal. Tres sindicats adverteixen del perill que el conflicte es “radicalitzi”.

Els treballadors d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) faran aturades de dues hores cada torn de servei entre els dies 12 de novembre i el 23 del mateix mes, coincidint amb la campanya electoral a les eleccions al Parlament de Catalunya i amb la Vaga General del 14 de novembre. Els treballadors estan en peu de guerra perquè TMB els ha suprimit la paga de Nadal, en aplicació voluntària del decret llei estatal destinat als funcionaris, i els conductors d’autobús no ostenten aquesta codició.

La nova vaga ha estat convocada pels sindicats CGT, PSA i ACTUB, que han avisat del perill que el conflicte es “radicalitzi” i asseguren en un comunicat que “a partir d’ara, cadascú haurà d’assumir les conseqüències dels seus actes”. Aquesta referència va destinada als sindicats UFT, ACAT i SIT, que van signar un acord amb la direcció de TMB pel qual aquesta es comprometia a avançar una part del sou per paliar la supressió de la paga de Nadal. Aquest avançament es podrà retornar durant el 2013, prorratejada en les 12 mensualitats.

Des de la CGT rebutgen aquest acord ja que asseguren que “no volem que ens avancin les pagues, només volem saber quan ens tornaran els diners que ens estan descomptant”, i està molt molest amb UGT de qui diu que “no té ni perdó ni excusa per fer el que ha fet, el mateix dia que els seus companys de metro van boicotejar un acte de l’alcalde Trias a Sant Martí, no van dubtar a treure el bolígraf per signar al costat del SIT”.

Font: El Triangle

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció