CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de Cacaolat diuen prou: suspenen les negociacions del conveni i convoquen concentració a Barcelona l’1 de juliol

Dijous, 27 juny, 2013

Els treballadors diuen prou a la Direcció de Cacaolat

Els treballadors de Cacaolat, empresa làctia catalana productora del batut de cacau de referència, amb 246 treballadors en l'actualitat en els seus centres de treball de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet (al febrer 2012 quan la van adjudicar als nous propietaris el cens de treballadors era aproximadament de 500), després d'assemblees en els centres de treball divendres passat 21 decideixen suspendre la negociacions de conveni i mobilitzar-se.

Ja fa mes d'un any que els treballadors de Cacaolat s'han vist obligats a suportar la tirania de les empreses DAMM (empresa cervesera) propietària del 49% de l'accionariat de Cacaolat, amb Demetrio Carceller al capdavant, i del seu homòleg Sol Daurella de COBEGA (empresa de refrescs fabricant de diverses marques entre elles Coca-Cola) amb el 49 % de l'accionariat de Cacaolat, després de ser adjudicada després d'un concurs de creditors on un dels punts claus d'aquesta adjudicació era el manteniment de les condicions laborals i llocs de treball.

El desengany de Nova Rumasa, havia deixat una empresa afeblida i amb una greu situació econòmica al capdavant, no obstant això els seus treballadors van seguir cap a davant i van saber mantenir-la en el mercat durant el concurs de creditors, facilitant l'interès de diversos grups empresarials. L'adjudicació (lliure de càrregues econòmiques) a DAMM i COBEGA semblava que anava a ser la panacea per als seus treballadors, després d'un llarg viacrucis es veia la llum al fons del túnel. Aviat aquest castell de sorra s'ha anat esfondrant com si una ona l'hagués engolit cap a la mar sense avisar del que anava a passar.

La fabrica d'Utebo (Saragossa) va quedar segregada després de l'acomiadament de més de 50 treballadors, la delegació de Tarragona es va tancar i van donar la cartera de clients a distribuïdores duent-se per davant a tots els seus treballadors. En el mes d'Octubre es portava a terme l'acomiadament de 26 treballadors evitant negociar un ERO amb el comitè d'empresa al no arribar al 10% de la plantilla. En el mes de Març tornen a acomiadar 24 treballadors més, la Direcció ho defineix com un petit reajustament de plantilla.

Pel mig s'ha hagut d'anar negociant un conveni col·lectiu amb la Direcció d'empresa, vençut al desembre 2011, finalitzant la seva ultraactivitat per causa de la reforma laboral aquest any, reunions que són infructuoses amb continus desvergonyiments i retards per part de la Direcció al Comitè d'empresa, arribant a preacords en articles i venint en següents reunions la Direccio d'empresa dient que tot el preacordat no valia per res perquè “els seus senyorets”(paraules textuals) volen més, volen imposar una doble escala salarial en el següent conveni, congelació salarial, més hores de flexibilitat laboral per a cada treballador i tot això ha canvi de res, i no solament això, si no que amenacen amb mes acomiadaments durant el trasllat a la nova fàbrica de Santa Coloma de Gramenet.

Els treballadors diem que ja n'hi ha prou de riure's de nosaltres i ens plantem davant una Direcció d'empresa que s'enroca i que solament acata ordres de dues empreses que ofereixen una imatge de felicitat i amistat per tot el món.

La manifestació de protesta convocada tindrà lloc dilluns que ve 1 de juliol a les 13 hores a les portes de la fàbrica de Cacaolat al carrer Pujades 25, a Barcelona.

Secció sindical de CGT-Cacaolat

Més informacio:

E-MAIL: cgtcacaolat@gmail.com