CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de Clece i l’empresa arriben a un acord i s’atura la vaga de la neteja

Dimecres, 11 abril, 2007

Els treballadors de l'empresa de neteja Clece i els responsables de la companyia van arribar ahir a un principi d'acord i s'ha posat punt final a la vaga que fa cinc setmanes que afectava centres mèdics i escoles públiques de Girona. Després de 14 hores de reunió, passades les onze de la nit, Treball va anunciar l'acord, que els treballadors han d'aprovar en assemblea.


El Punt - 11/04/2007

EDUARD BATLLE. Girona.-
Després de 36 dies de vaga la mediació del Departament de Treball ha donat els seus fruits i, ahir a la nit a Barcelona, després d'una reunió maratoniana, tant l'empresa com el comitè de vaga van acceptar signar la proposta que el govern català els va presentar la setmana passada. En saber-se la notícia, Amèlia Barbero, regidora de Règim Interior, va mostrar-se satisfeta per l'acord final i perquè s'ha posat fi a un conflicte «que després de tant de temps no afavoria a ningú», va destacar la regidora, que a mitja tarda i abans de saber-se l'acord va comentar que el retorn a les escoles, llars, equipaments públics i hospitals com el Trueta i el Santa Caterina «ha estat sense gairebé incidents destacables». Barbero va considerar que, si finalment s'ha arribat a un acord, és perquè les dues parts han entès «que havien de cedir, com s'ha de fer en tota negociació».

Segons la portaveu de l'Ajuntament, les treballadores de Clece tindran unes millores socials «i no econòmiques com volien, però s'ha avançat, que d'això també es tractava».

El Departament de Treball va presentar per primera vegada el document dimarts passat però l'empresa i els representants dels treballadors, després d'una reunió que va durar més de vuit hores, no es van posar d'acord. Inicialment, els treballadors estaven disposats a acceptar-lo, però va ser Clece qui es va fer enrere. Els punts que es van negociar són cinc, a banda de les darreres modificacions que, ahir a la nit, fonts del Departament de Treball no van poder comunicar.

OCUPACIÓ ESTABLE.
Transformació de contractes temporals a indefinits abans del 15 d'abril. Increment de la plantilla als hospitals i dependències municipals de manera progressiva i negociada amb els representants sindicals de cada centre.

COBERTURA DE VACANTS.
Donar prioritat a les persones que tenen contractes a temps parcial.

BORSA DE TREBALL.
Creació d'una borsa de treball a cada centre pactant amb els representants sindicals el criteri i l'ordre d'integració a la plantilla.

NEGOCIACIONS PER CENTRE.
Establir a partir d'ahir un calendari de negociacions amb els representants de cada un dels centres, amb la finalitat de negociar condicions de treball més bones i en especial l'increment de plantilla fixa en funció de les necessitats de cada centre.

PETICIÓ.
L'empresa de neteja abonarà el 50 per cent del salari deixat de percebre pel personal que va fer vaga fins abans-d'ahir i retirarà tots els expedients sancionadors i la demanda de conflicte col·lectiu presentada al jutjat social.