CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de Correus Sabadell tallen el trànsit en protesta pels accidents laborals

Divendres, 29 novembre, 2019

whatsapp_image_2019-11-29_at_10.13.59.jpg

Una cinquantena de treballadors i treballadores de Correos han tallat el trànsit davant les oficines de l’empresa a Sabadell per protestar contra els accidents laborals i l’atropellament d’una companya el passat dimarts al vespre.

La companya, que sortia de treballar, va ser envestida per un cotxe al pas de vianants de davant del centre de treball, provocant-li diversos traumatismes. Sortosament, la companya es recupera de les ferides tot i que algunes d’aquestes han estat de gravetat. Aquest pas de vianants és tristament conegut pels carters i carteres de Sabadell, que porten anys denunciant la perillositat d’aquest tram.
Aquest atropellament es suma als accidents laborals que no paren de succeir a l’empresa postal.

Només des de setembre ja són sis les baixes degut als diferents accidents laborals. La CGT denuncia la falta de plantilla, que es tradueix en una sobrecàrrega de treball cap els treballadors que alhora pateixen pressions dels seus caps. Aquesta política de l’empresa, que es salta de forma reiterada la llei de protecció de riscos laborals ha generat un malestar en la plantilla que ha portat a diversos actes de protesta per part dels treballadors i treballadores, algunes de les quals han estat fins i tot sancionades.

Des de CGT Correus Sabadell es denuncia també que aquesta situació, a banda de perjudicar la salut laboral del personal de l’empresa, afecta de forma directa als usuaris, que veuen minvat el seu dret a la correspondència.

Els concentrats han traslladat les mobilitzacions a mig matí davant la porta de l’ajuntament de Sabadell, per reclamar responsabilitats tant pel que fa a la política laboral de Correus (dels quals són usuaris) com mesures directes pel que fa al pas de vianants que cada dia creuen desenes de carters i usuàries de Correus.

whatsapp_image_2019-11-29_at_10.13.59.jpg