CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de Ficosa Rubí no accepten l’ERO temporal presentat per l’empresa

Dimecres, 10 desembre, 2008

El passat 21 de novembre l'empresa FICOSA de Rubí presentava quatre ERO temporals que afectaven, en el seu conjunt, a 868 treballadors durant 45 dies, repartits en les dues plantes productives de Rubí i la fàbrica i centre tecnològic de Mollet del Vallés. Ahir dimarts 9 de desembre es va celebrar una assemblea a l'empresa Fico Triad, on els treballadors es van posicionar en contra de l'expedient de regulació temporal presentat per l'empresa.


Prèviament l'empresa es va tancar en banda a la negociació, presentant unes millores de l'expedient de forma unilateral, molt escasses i fent cas omís a la proposta presentat per part del Comitè d'Empresa.

Clarament, la presentació d'aquest expedient de regulació per part de l'empresa va encaminat, com així va reconèixer la Direcció d'aquesta empresa, a recollir les ajudes que es donaran al sector de l'auto des del govern central i no per motius organitzatius i productius com al·leguen davant el Departament de Treball.

El Comitè d'Empresa va presentar una bateria de propostes per a poder retirar l'ERO, amb concessions per part dels treballadors, però l'empresa no va voler en cap moment negociar. El comitè ha començat a preparar el contra informe, que també es realitzarà com a CGT (majoria en el comitè d'empresa) si així es creu oportú.

Els treballadors s'han adonat del que l'empresa busca, diners ràpids a través d'ajudes de l'estat, i l'estalviar-se el salari de 45 dies, pagat a través del SOC també amb diners públics.

CGT Sabadell