CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de la Xarxa Sanitària Santa Tecla de Tarragona es mobilitzen contra les retallades i els acomiadaments

Dijous, 1 desembre, 2011

Un centenar de treballadors de la Xarxa Sanitària Santa Tecla tallen la Rambla Vella de Tarragona

Els sindicats denuncien un possible ERO encobert que ja ha suposat l'acomiadament de set persones

ROGER SEGURA (ACN) | 30/11/2011

Un centenar de treballadors de la Xarxa Sanitària Santa Tecla han tallat aquest migdia la Rambla Vella de Tarragona durant més de mitja hora, en protesta per les retallades i els ajustos de personal. Segons la plantilla, l'empresa estaria aplicant un possible ERO encobert que ja ha suposat l'acomiadament de set treballadors. La Xarxa Sanitària vol negociar amb la plantilla noves retallades en previsió que l'any 2012 registrarà pèrdues, però els sindicats exigeixen conèixer abans el balanç econòmic del consorci. Els treballadors, que aquest dimecres han exhibit pancartes, han fet esclatar petards i han llençat consignes contra l'administració, no descarten mobilitzar-se novament les pròximes setmanes. El delegat sindicat de la CGT al comitè d'empresa, Aitor Jaquel, ha explicat que en l'últim mes s'han acomiadat cinc treballadors del Banc de Sang i dos de Laboratori S.L., un servei que a la vegada s'ha venut a una empresa externa. "La nova propietària va dir que no necessitava aquest personal i s'han acomiadat treballadors a esquenes del comitè. Si no es tracta d'un ERO encobert creiem que, almenys, hi ha una falta d'informació als treballadors", ha lamentat.

Jaquel ha afegit que fa mig any que el comitè demana conèixer els comptes de l'empresa per tal de començar a negociar l'abast de les retallades que el consorci vol tirar endavant. "Diuen que tenen dèficit i que tindran pèrdues l'any 2012, però volem que els nostres assessors també valorin la situació per tal de negociar en condicions", explica. "No ens negarem a negociar sempre que tinguem les mateixes condicions", ha subratllat.

Des de la CGT, sindicat majoritari al comitè, denuncien la venda d'empreses del consorci, com és el cas de Laboratori S.L., "creada amb diners públics". Així, el sindicat denuncia que, un cop venudes, els recursos no es destinin a evitar ajustaments o acomiadaments. La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla compta amb hospitals i centres d'atenció primària al Tarragonès i el Baix Penedès i té una plantilla d'uns 1.500 treballadors.

www.diaridetarragona.com/tarragona/062547/centenar/treballadors/xarxa/sanitria/santa/tecla/tallen/rambla/vella/tarragona


Uns 100 treballadors de la Xarxa Sanitària Santa Tecla tallen la Rambla Vella de Tarragona

Els sindicats denuncien un possible ERO encobert que ja ha suposat

Redacció - Tarragona. 30 de novembre de 2011

Un centenar de treballadors de la Xarxa Sanitària Santa Tecla de Tarragona han tallat aquest migdia la Rambla Vella durant més de mitja hora, en protesta per les retallades i els ajustos de personal.

Segons la plantilla, l'empresa estaria aplicant un possible ERO "encobert" que ja ha suposat l'acomiadament de set treballadors, tots ells la setmana passada. La Xarxa Sanitària vol negociar amb la plantilla noves retallades en previsió que l'any 2012 registrarà pèrdues, però els sindicats exigeixen conèixer abans el balanç econòmic del consorci.

Els treballadors, que aquest dimecres han exhibit pancartes, han fet esclatar petards i han llençat consignes contra l'administració, no descarten mobilitzar-se novament les pròximes setmanes l'acomiadament de set persones.

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=19975

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció