CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de l’Hospital de Sant Joan de Reus accepten en referèndum les retallades

Dijous, 15 desembre, 2011

Les negociacions entre el Comitè d'Empresa i la direcció de l'Hospital de Sant Joan de Reus estan arribant a la seva fi. Els 1.140 treballadors del centre sanitari han votat majoritàriament aquest dimecres 14 de desembre a favor d'acceptar la proposta d'acord entre l'empresa i la majoria del comitè, que suposa una retallada de prop de 7 milions d'euros en la seva massa salarial, entre 2011 i 2012.

Com ha passat en altres hospitals, la Direcció ha condicionat i coaccionat a la plantilla amb l'amenaça de presentació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) si el resultat del referèndum era negatiu, o sigui, contrari a la proposta de retallades feta per l'empresa. El comitè d'empresa calculava que l'ERO podria afectar un 10% de la plantilla, és a dir, a més d'un centenar de persones.

La tàctica de la por ha tingut els seus efectes. D'un total de 788 treballadors que han participat en la votació (el 69,4% de la plantilla), 576 (72,7%) ho han fet a favor d'acceptar la proposta d'acord de retallades, 204 en contra (25,7%), 8 han votat en blanc i hi ha hagut 4 vots nuls. Cal remarcar que la majoria de sindicats del comitè (UGT, MC, SAE, SATSE, CCOO) s'havien posicionat a favor de l'acord, sent la CGT, amb dos delegats d'un total de 23, l'únic sindicat que ens havíem posicionat pel no.

En la reunió celebrada el passat dilluns, la direcció de l'Hospital va acceptar una proposta del Comitè que suposava modificacions en l'aplicació dels gairebé 7 milions d'euros de retallada prevista en els sous. El comitè va anunciar els termes de l'acord, respecte al qual la CGT es va posicionar en contra, en una assemblea amb assistència massiva un dia després, i aquest dimecres s'ha realitzat el referèndum perquè els professionals es pronunciessin

La majoria del Comitè d'Empresa va remarcar que es tractava de l'última oportunitat per pactar, tenint en compte que estem al mes de desembre i les mesures també afectarien el 2011. Això i l'amenaça de la Direcció de l'hospital d'aplicar un ERO en cas que els treballadors votessin en contra de la proposta, han condicionat clarament el resultat. Tot i així, des de la CGT ens mostrem satisfets per l'important vot negatiu que s'ha produït, simptoma d'un malestar creixent entre la plantilla per la situació que estan vivint en els últims temps, del descontentament per l'actitud pactista de la majoria de sindicats i perquè les retallades sempre afecten als treballadors i no als estaments directius.

En aquest sentit cal destacar que la reducció de les estructures directives es manté igual que la proposta de fa unes setmanes, amb una afectació de 149.728 euros pel 2011 i de 324.122 pel 2012, tot i que els sindicats reclamàven més reducció en aquest àmbit.

A banda de les retallades en la massa salarial dels treballadors i de les estructures directives, l'Hospital preveu estalviar 5,9 milions d'euros en àrees organitzatives i un milió d'euros en el servei de farmàcia.

CGT Reus


Els treballadors de l'Hospital de Sant Joan accepten les retallades per àmplia majoria

El Comitè d'Empresa valora l'exercici de 'responsabilitat i solidaritat'. L'únic sindicat que es desmarca és la CGT

www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=22637

Els treballadors de l’Hospital de Sant Joan de Reus accepten en referèndum les retallades

http://pobleviu.cat/2011/12/15/els-treballadors-de-l%E2%80%99hospital-de-sant-joan-de-reus-accepten-en-referendum-les-retallades/

Els treballadors de l'Hospital de Sant Joan accepten les retallades proposades

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=20152

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció