CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de l’Hospital de Sant Joan de Reus rebutgen clarament en referèndum la proposta de retallades de SAGESSA

Divendres, 5 juliol, 2013

El 4 de juliol s'ha portat a terme a l'Hospital Sant Joan de Reus un referèndum per tal que la plantilla es pronunciés sobre si acceptaven o rebutjaven la proposta de SAGESSA, que incloïa noves retallades salarials que podien arribar al 10%, entre la retallada salarial pròpiament dita i altres conceptes. Es tractaria de la tercera retallada per a la plantilla en quatre anys.

D'un total de 1148 treballadors, han participat en la votació 635, dels quals 424 han votat NO a la proposta de SAGESSA, 202 han votat SI, i 9 han votat en blanc. Un resultat, per tant, prou clar pel NO, que posa ara la pilota a la teulada de l'empresa.

La majoria del Comitè d’Empresa havia proposat a l'empresa de pactar les retallades fora del conveni, amb el vot en contra de la CGT, i l’empresa havia acceptat prorrogar el conveni actual fins a finals de 2014, evitant que s’apliqui la reforma laboral de Rajoy, a canvi de que els treballadors aprovessin una rebaixa del 5% del sou durant el mateix període de temps. A aquesta mesura s’hi afegeix la eliminació dels incentius per productivitat i la congelació de les carreres professionals. El dimecres dia 3 es va fer una assemblea de treballadors i treballadores de l'Hospital amb les intervencions dels membres el Comitè d’Empresa per explicar la situació.

Des de la CGT ja vam fer un comunicat el passat dilluns 1 de juliol posicionant-nos contra el pacte i cridant a votar NO a la proposta de l'empresa, postura que vam defensar en l'assemblea de treballadors.

L'element de pressió i xantatge utilitzat per l'empresa ha estat el fet que el conveni caduca el 7 de juliol i els empleats passarien a dependre o bé del conveni sectorial, encara sense aprovar, o de l’Estatut dels Treballadors. Ens alegrem que aquesta vegada els treballadors no s'han deixat guanyar per la por i no han cedit al xantatge.

L’empresa però no garantia tornar a les condicions actuals a partir de l’1 de gener de 2015, quan haguessin caducat el conveni prorrogat i el pacte per les retallades laborals, si s'hagués aprovat, tot depenent de les circumstàncies econòmiques. A més, cal destacar que el departament de Salut encara no ha fet pública la possible retallada a l’hospital reusenc, que podria ser de fins a 8 milions d’euros, segons SAGESSA. D’aquests 5 tindrien un impacte directe en els treballadors, i la resta, sobre la despesa corrent.

>>> COMUNICAT DE LA SECCIÓ SINDICAL DE LA CGT:

LA PLANTILLA DE L'HOSPITAL DE SANT JOAN DE REUS HA DIT CLARAMENT QUE NO VOL MÉS RETALLADES

Com s´havia acordat pel comité d´empresa de l'Hospital Sant Joan de Reus, el 4 de juliol s´ha fet el referèndum al que estava convocada tota la plantilla per decidir si votaven a favor o en contra de les retallades proposades per l'empresa.

El resultat ha estat clar i rotund i el personal ha apostat per dir prou, que no volen més retallades ni més xantatges. La participació entre una plantilla de 1143 persones ha sigut del 55%: 635 treballadores han participat en la votació, de les quals 424 han votat NO a les retallades i només 202 han votat SI, a més de 9 vots en blanc, per tant aproximadament el 70% dels participants en el referèndum s'han manifestat en contra de la firma del pacte proposat per SAGESSA, que hauría suposat aproximadament un 10% de retallades salarials.

Una vegada feta la consulta, en la que ha quedat ben clar com s'ha manifestat la plantilla de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, la CGT demanem que en la mateixa linia que el comunicat conjunt que 10 organitzacions han enviat a la mesa negociadora del conveni XHUP, es subscrigui un acord per prorrogar el conveni de l'Hospital més enllà del día 7 de juliol, en base al “Acord per al suport i acompanyament als processos de negociació col·lectiva en ultractivitat” promogut pel Consell de Relacions Laborals de Catalunya, que en el seu punt 6 manifesta: "Que ultrapassat aquest període inicial pactat, i mentre existeixi una negociació activa del conveni amb bona fe negociadora, amb avenços i amb possibilitat d'acord, les clàusules convencionals seguiran essent vigents".

En cas que la mesa de negociació no pacti la prolongació del conveni, CGT manifesta que les condicions laborals dels treballadors es mantindrien ja que la pèrdua de la ultraactivitat "comporta la consolidació dels drets de manera individual".

Per últim, CGT reclama a SAGESSA que actuï amb responsabilitat per evitar un escenari, el de la finalització de la ultraactivitat del conveni, que no convé absolutament a ningú, i que respecti la decisió adoptada democràticament per la plantilla. Exigim a l´empresa que deixi de banda les amenaces i l'estratègia del xantatge i de la por i apliquin el sentit comú per trobar una sortida que sigui beneficiosa per ambdues parts, pel conjunt de la ciutadania de Reus i per la defensa de una sanitat pública universal i de qualitat.

Reus, 4 de juliol de 2013

Secció Sindical de la CGT a l'Hospital Sant Joan de Reus

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció