CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de Mahle (Vilanova i la Geltrú) decideixen anar a la vaga indefinida davant la posició de l’empresa en la negociació del conveni

Dimarts, 11 setembre, 2007

DIARI DE VILANOVA
Dijous 6 Setembre 2007 - VILANOVA
L'ASSEMBLEA DECIDEIX VAGA INDEFINIDA A L'EMPRESA MAHLE

La situació per la qual travessa l’empresa Mahle a causa de la negociació del conveni col·lectiu es radicalitza cada vegada més, després que aquest dimecres es portés a terme d’una forma majoritària una nova vaga de 24 hores. L’assemblea de treballadors que es va fer el mateix dia al Pavelló Poliesportiu del Garraf, a la qual van assistir uns 200 d’un total de 600 empleats, va decidir per majoria absoluta realitzar una vaga indefinida, que podria ser de dues hores diàries. La direcció de la planta vilanovina, en veu del seu cap de personal, Joaquim Benadí, ha manifestat, per la seva banda, que el futur de la planta a la ciutat està en molt greu perill.

VILANOVADIGITAL.COM

ELS TREBALLADORS DE MAHLE, DE VAGA INDEFINIDA

La mesura vol exercir pressió sobre l'empresa davant les negociacions del conveni
Per VD | 06/09/2007 20:25:02

Els treballadors de l’empresa Mahle de Vilanova han acordat aquest dimecres realitzar una vaga indefinida com a mesura de pressió davant les negociacions del conveni. Pràcticament la totalitat dels treballadors es van sumar aquest dimecres a la convocatòria de vaga de 24 hores que s'havia decidit a principis d'estiu. El mateix dia es va celebrar una assemblea de treballadors per ratificar la realització d'una vaga indefinida, que s'aplicarà de forma parcial.

Les negociacions entre els treballadors i la direcció de Mahle sembla que en comptes d'avançar, retrocedeixen. El comitè i l'empresa es van reunir aquesta setmana per intentar avançar en els punts del conveni que els tenen enfrontats des de fa més d'un any i mig, però la trobada no va acabar bé. Els treballadors tenen la sensació que l'empresa ha fet marxa enrere i asseguren que han començat a posar damunt de la taula punts que ells ja donaven per superats.

El comitè va acceptar que els sous dels treballadors tinguessin una pujada inferior a l’IPC per als anys que duri el conveni. De fet, l'acord que hi havia damunt de la taula era que la revisió salarial dels empleats els augmentaria un 2% anual. A canvi, volien que l’empresa renunciés als altres dos punts que més els enfronten: un torn els diumenges i la pèrdua del dret a cobrar el cent per cent del sou a partir del segon mes de baixa per malaltia comuna.

En les darreres trobades, el comitè havia acceptat que la durada del conveni s’allargués un any més del previst (és a dir, que tindria vigència fins el 31 de desembre del 2009) i que el torn dels diumenges podria ser obligatori un cicle a l’any per a cada treballador (el que representaria que cadascun d'ells treballaria 15 diumenges a l'any).