CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de Mahle (Vilanova i la Geltrú) han tornat a realitzar una jornada de vaga el 5 de setembre

Dijous, 6 setembre, 2007

MAHLE TORNA A ESTAR DE VAGA

CANAL BLAU
05 / 09 / 2007 .

Els vehicles que avui 5 de setembre volien entrar a les instal·lacions de Mahle han hagut de girar cua al arribar a la porta. Els treballadors han aturat l'activitat una vegada més com a mesura de pressió per arribar a un acord definitiu sobre el conveni col·lectiu amb la direcció de l'empresa. Un grup d'empleats s'han concentrat aquest matí als accessos de la planta. Durant la reunió d'ahir, la direcció va plantejar una proposta que d'entrada no ha agradat gens al comité, tot i que abans de donar una resposta definitiva l'estudiaran amb els treballadors.

El seguiment de la vaga d'avui, convocada de manera unitària pel comitè d'empresa, on CGT és el sindicat majoritari, ha estat total. L'únic punt de desencontre que bloqueja l'acord entre les dues parts és l'aplicació del cinquè torn. Els sindicats ja no demanen que sigui voluntari, com havia exigit inicialment, però demana que es remuneri millor.

Els sindicats confiaven en què la reunió d'ahir podia acabar en un acord, però finalment les posicions estan més allunyades del que es pensava el comitè. Els treballadors admeten que entre les dues parts s'ha generat un clima de desconfiança. El comité d'empresa ha traslladat avui als treballadors l'estat de les negociacions i el contingut de la proposta que la direcció va presentar ahir.

Les dues parts segurament es tornaran a reunir una altra vegada la setmana que ve. Segons els sindicats, la direcció de Mahle a Alemanya està a l'espera de saber si els treballadors accepten o no la seva darrera proposta, per decidir si la planta vilanovina de la companyia assumeix nous projectes de la marca automobilística BMW. Per la seva part, els directius de l'empresa han declinat fer cap valoració sobre la vaga d'avui.

Segons fonts dels sindicats, el 15 de juliol es van tancar les negociacions sense cap acord que els permeti signar un nou conveni laboral. Les converses s'han reprès fa dues setmanes però de moment, l'afer del cinquè torn segueix impedint l'entesa entre les dues parts. Recordem que el juliol, més de la meitat dels 600 treballadors de l'empresa es manifestaven per darrera vegada pels carrers de Vilanova com a mesura de pressió i fins i tot es reunien amb representants de l'equip de govern per exposar la seva situació. Els sindicats reclamaven que el cinquè torn fos voluntari i no obligatori, mentre que l'empresa el considera necessari per mantenir la seva competitivitat. Ara, els sindicats han fet una nova proposta que consisteix el cinqué torn obligatori durant 3 mesos.