CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de Nissan es concentren a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per demanar la retirada de l’ERO

Dimarts, 18 novembre, 2008

Uns mil treballadors de Nissan es van concentrar la tarda del dilluns 17 de novembre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per a exigir als governs espanyol i català que rebutgin l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que la multinacional nipona ha presentat per a acomiadar a 1.680 empleats. La protesta, convocada a través de missatges de text, es va celebrar coincidint amb la trobada que a la mateixa hora van mantenir en el Palau de la Generalitat els ministres de Treball i Indústria, Celestino Corbacho i Miguel Sebastián, amb els seus homòlegs catalans, Mar Serna i Josep Huguet, respectivament, per a abordar la crisi del sector de l'automoció.


Un dia més, els empleats de Nissan han decidit sortir al carrer per a protestar contra la retallada de plantilla anunciat per la companyia, reclamar un pla industrial que garanteixi el futur de la planta i exigir a les administracions que desaprovin un ERO que consideren del tot "injustificat".

Durant la concentració, que va durar al voltant d'una hora, els treballadors van proferir insults contra el màxim responsable de Nissan Motor Ibèrica, Fumiaki Matsumoto, i contra el president de la Generalitat, José Montilla, de qui van demanat la dimissió, com ja feien la passada setmana en la manifestació que van portar a terme enfront del Parlament. En la protesta, que va transcòrrer sense incidents, també es van escoltar crits com 'Contra l'expedient, rebuig contundent', o 'Si això no s'arregla, guerra, guerra, guerra'.

El president del comitè d'empresa de Nissan a Barcelona, Javier Donate, va explicar que els treballadors s'han tornat a mobilitzar per a recordar als governs autonòmic i central que el cotxe elèctric no és la solució de futur per a les plantes catalanes, que el que necessiten són nous vehicles "estàndards", lamentant així mateix que les administracions no s'hagin reunit amb els treballadors i que fins a ara s'hagi vetat la presència d'aquests en les trobades mantingudes per a abordar la problemàtica de Nissan. "Moltes paraules, molts viatges, moltes reunions, però fins al dia d'avui seguim igual. No hi ha res de nou i anem a seguir així", va declarar Donate. Els sindicats han demanat als responsables polítics que treballin de forma coordinada per a defensar els interessos del sector i que exigeixin a Nissan un pla industrial que permeti mantenir els llocs de treball de la companyia. La plantilla de la multinacional nipona tornarà a manifestar-se el dimarts pel centre de Barcelona, des de plaça Universitat fins la plaça Sant Jaume, per a reivindicar de nou aquests plantejaments.

El Govern i la Generalitat creen un grup de treball per a tractar la situació de Nissan a Catalunya

Els governs espanyol i català es van comprometre en la reunió a constituir abans del pròxim mes de desembre un grup de treball per a abordar específicament la situació de Nissan a Catalunya, després que la multinacional hagi anunciat la seva intenció d'acomiadar a 1.680 persones en el pròxim any. Ambdues administracions han acordat també que la Generalitat participarà en un altre grup de treball format pel govern central i nou comunitats autònomes per a analitzar quins són les infraestructures necessàries per a la implantació del cotxe elèctric a Espanya. Aquests són els dos principals acords a que van arribar els ministres d'Indústria i Treball, Miguel Sebastián i Celestino Corbacho, i els seus homòlegs catalans, Josep Huguet i Mar Serna, respectivament, en la reunió que van mantenir a Barcelona per a parlar del futur del sector de l'automoció a Catalunya.

Informació extreta de Kaos en la Red