CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de Nissan radicalitzen les protestes contra l’ERO que l’empresa va presentar el 10 de novembre

Dijous, 13 novembre, 2008

Dos mil treballadors porten la protesta contra Nissan davant del Parlament de Catalunya. Direcció i sindicats es reuniran aquest dijous dia 13 per començar la negociació.

Els sindicats de Nissan radicalitzen les protestes i anuncien mobilitzacions continuades contra l'ERO que l'empresa va presentar el dilluns 10 de novembre.


Els treballadors de Nissan han radicalitzat les seves accions de protesta contra la retallada de plantilla que planteja l'empresa. Si el dimecres 12 s'han manifestat 2.000 treballadors fins el Parlament de Catalunya, el dimarts 11 es van manifestar prop de 2.000 empleats des la Plaça d'Espanya fins a les portes de la seu comercial de la multinacional a Barcelona, contra la qual van llançar tot tipus d'objectes.

Durant les mobilitzacions, els participants profereixen tot tipus d'insults contra el màxim responsable de Nissan Motor Ibèrica, el japonès Fumiaki Matsumoto, i exigeixen als governs espanyol i català que rebutgin sense vacil·lació l'expedient d'ocupació. Els manifestants també criden consignes contra els presidents del Govern i de la Generalitat de Catalunya, José Luis Rodríguez Zapatero, i José Montilla.

La plantilla respon així a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que Nissan va presentar formalment el dilluns 10 de novembre en el Departament de Treball. La companyia va formalitzar dos expedients: un, amb el gruix dels afectats, preveu d'acomiadar 1.288 persones fins a final d'any. L'altre afectarà 392 treballadors el setembre de l'any 2009.


Dos mil treballadors porten la protesta contra Nissan davant del parlament

Direcció i sindicats es reuniran demà per començar la negociació · Montilla viatjarà al Japó per negociar amb la multinacional

Més de dos mil treballadors de Nissan s'han manifestat per Barcelona en contra de l'expedient de regulació presentat per l'empresa i que preveu d'acomiadar 1.680 treballadors. Els manifestants han acabat la protesta al Parlament, on els mossos d'esquadra han desplegat un dispositiu de seguretat per evitar l'entrada dels treballadors a la cambra. Els sindicats diuen que l'aprovació de l'ERO suposaria el començament de la desindustrialització.

Els principals representants del comitè d'empresa han assistit a la tarda a la sessió de control al Parlament, convidats per CiU. Aquests representants sindicals s'han reunit després amb els tres socis de govern, i han trobat bé l'anunci que ha fet el president de la Generalitat, José Montilla, de reunir-se el mes que ve amb la direcció de Nissan al Japó. Han afegit que tenen esperances que la reunió sigui fructífera.

Per altra banda, Nissan i els sindicats es reuniran demà dijous dia 13, per primera vegada, per tractar sobre l'ERO. Tot just ahir va començar el període de negociacions entre les dues parts i amb el departament de Treball com a mitjancer. Si no hi ha acord, Treball haurà de decidir si aprova els plans de Nissan de redimensionar la plantilla amb acomiadaments per fer-la més competitiva. Els sindicats de Nissan demanen a la Generalitat que no aprovi l'ERO, oimés que la direcció de Nissan no ha acceptat, fins ara, cap de les propostes dels sindicats ni del govern.

Els treballadors ja es van manifestar ahir dia 11, en una protesta que va acabar davant les torres de Nissan on alguns manifestants llençaren objectes contra l'edifici.

Vilaweb, dimecres 12/11/2008

www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3064063