CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de Nissan tallen 10 minuts la Ronda Litoral contra els plans de l’empresa

Dimecres, 6 febrer, 2008

Els treballadors de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona han tallat durant uns 10 minuts la Ronda Litoral, malgrat l'ampli dispositiu policial, per protestar per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat per la multinacional, que afectarà unes 450 persones.

Segons fonts sindicals, uns 1.500 treballadors han sortit de la factoria cap a les 9.30 hores amb la intenció de dirigir-se a la Ronda Litoral i tallar aquesta via al trànsit, igual que van fer la setmana passada, però en un primer moment un cordó dels Mossos d'Esquadra els ho ha impedit.

No obstant, un petit grup de treballadors ha aconseguit accedir a la via per un punt en què només hi havia tres agents, i la resta d'operaris els han seguit, i la policia no ha pogut evitar el tall, si bé només ha estat tallada al trànsit uns 10 minuts.

Importants col·lapses

Malgrat això, la protesta, encapçalada per una pancarta en què es podia llegir Per la defensa de l'ocupació. No als acomiadaments de Nissan, ha originat importants retencions a la Ronda Litoral, així com a l'autopista AP-7 i a la carretera C-17.

Segons fonts sindicals, els operaris de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca han secundat majoritàriament l'aturada d'una hora en el torn de matí convocada pel comitè d'empresa en contra de l'ERO, que afectarà unes 450 persones.

Nissan va posar en marxa fa gairebé un mes un pla de baixes voluntàries per minimitzar l'impacte de l'ERO, encara que ha descartat aplicar prejubilacions.

El Periodico - 6/2/2008 19:12 h / EFE/ BARCELONA|Notícia original a El Periódico


Unos 2.600 trabajadores de Nissan en Barcelona cortan la Ronda Litoral y la C-17 en protesta por el ERE

Unos 2.600 trabajadores de la factoría de Nissan en la Zona Franca de Barcelona se movilizaron esta mañana y esta tarde cortando durante un cuarto de hora la circulación en la Ronda Litoral en protesta por el Expediente de Regulación de Empleo (ERE) anunciado por la empresa el 3 de enero, según confirmaron a Europa Press fuentes sindicales.

Durante el paro de media hora esta mañana, unos 1.600 trabajadores cortaron la Ronda Litoral de Barcelona y la autopista C-17 en Montcada i Reixac (Barcelona), donde Nissan cuenta con una fábrica, mientras que unas 1.000 personas participaron en el corte de la ronda a las 18.30 horas.

Según el portavoz de UGT en Nissan, Jordi Carmona, al volver de la Ronda se leyó un manifiesto en el que expresaban que no entienden que, 'con los beneficios que anuncia la multinacional, por otra parte diga que hay un excedente de 450 trabajadores'.

Los trabajadores quieren que la empresa 'se siente con los sindicatos' y busque alternativas, como por ejemplo las prejubilaciones o la flexibilización laboral, para paliar 'el supuesto excedente de plantilla'.

MÁS HUELGAS ANTE EL ERE.

El portavoz de Sigem-Usoc, Pedro Ayllón, avanzó que el sábado 16 de febrero la plantilla está convocada a una asamblea para evaluar la situación de los trabajadores, ya que la intención de la empresa nipona es presentar el expediente el lunes día 11.

El encuentro de la plantilla servirá para acordar las posturas que mantendrán los trabajadores, entre las que Ayllón no descartó convocar 'huelgas de 24 horas' si, como está previsto, Nissan continúa adelante con el ERE.

El comité siempre se ha manifestado contrario a esta medida por considerar que no está demostrado el excedente de plantilla, y ha criticado el plan de bajas voluntarias por ser 'insuficiente' para evitar dicho expediente. En su lugar, plantea medidas alternativas como las prejubilaciones, algo que la dirección de Nissan rechazó alegando la juventud media de la plantilla.

Un total de 65 trabajadores se han inscrito de momento al plan de bajas voluntarias presentado por Nissan en Barcelona el 8 de enero como 'primer paso' para paliar los efectos del Expediente de Regulación de Empleo (ERE) que afecta a 450 empleados de la factoría catalana, según informaron a Europa Press fuentes del comité.

Los sindicatos aseguraron que esta es la evolución 'prevista' y auguraron que cuando finalice el plazo para presentar bajas voluntarias este viernes habrá 'no más de 80 personas apuntadas'. Todos ellos percibirán una indemnización de 45 días por año trabajado con un tope de 60.000 euros por persona.

Nissan emplea a 4.500 personas en Barcelona y en abril eliminará un turno de la fábrica de la Zona Franca, dedicado a la producción de los modelos Pathfinder y Navara.

Terra Actualidad - Europa Press|Notícia original en Terra Actualidad


Uns 1.600 treballadors de Nissan tallen la Ronda Litoral a Barcelona i la C-17 en protesta per l'ERO

Europa Press - Barcelona - miércoles, 6 de febrero, 14.04 - Uns 1.600 treballadors de l'empresa Nissan de Barcelona han realitzat avui una parada d'una hora i han tallat la Ronda Litoral de Barcelona i l'autopista C-17 a la Llagosta (Vallès Oriental) per protestar contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat el 3 de gener.

El primer tall ha durat uns deu minuts, poc abans de les 10 del matí, a la Ronda Litoral, a l'altura de la Zona Franca. Al principi, els 1.500 treballadors que han realitzat l'aturada, entre les 9.30 i les 10.30 hores, no tenien previst tallar la circulació.

Tot i això, el portaveu de CCOO a l'empresa, Pedro Ayllón, ha explicat a Europa Press que alguns dels treballadors han tallat "de manera involuntària" la via. Aquesta tarda, el tall sí que es realitzarà de manera controlada, després d'haver-lo acordat amb els Mossos d'Esquadra, poc abans de les 19 hores. La previsió és caminar per un dels carrils durant uns deu minuts.

El segon tall ha tingut lloc cap a les 10.20 hores a la C-17, davant de la fàbrica de Nissan a Montcada i Reixac. Hi han participat uns 120 dels 180 treballadors de la planta, que han tallat la via durant uns 20 minuts.

Els Mossos han desviat el trànsit per l'interior de la Llagosta, el que ha evitat cues superiors al quilòmetre. Aquesta tarda també està previst un tall semblant, segons ha explicat a Europa Press el president del comitè d'empresa d'aquesta planta, Joaquín Carrillo.

Segons ha dit a Europa Press el portaveu d'UGT per a Nissan, Jordi Carmona, quan han tornat de la Ronda s'ha llegit un manifest en el qual expressaven que no entenen que, "amb els beneficis que anuncia la multinacional, d'altra banda digui que hi ha un excedent de 450 treballadors".

Yahoo Notícias|Notícia original en Yahoo notícias