CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona s’han manifestat i han fet vaga el 10 de març

Divendres, 11 març, 2011

IMG_5236

El 10 de març els jardiners de Barcelona hem fet vaga i ens hem manifestat contra els acomiadaments, contra la vulneració del Conveni Col·lectiu i per la contractació de personal.

Com resposta als acomiadaments produïts el dia 2 de març (en aquest cas una companya major de 60 anys) i el dia 4 de març d'un altre company (aquest amb discapacitat), més de 500 jardiners de Barcelona hem fet vaga i ens hem manifestat pel centre de la ciutat fins a la Plaça Sant Jaume.

La decisió de no complir amb el que està establert en conveni: “A la finalització del contracte del treballador rellevista, aquest mantindrà la seva prestació laboral mitjançant contracte d’interinitat, en els termes previstos a la legislació vigent, fins a la cobertura definitiva de la plaça mitjançant oferta pública d’ocupació”, fet que va a suposar l'acomiadament de 11 persones al llarg del present any, i 85 fins a l'any 2015, és una mostra més de la incoherència de ICV-EUiA que d'una banda declara el seu candidat a alcalde Ricard Gomà que faran dels ajuntaments “la gran trinxera de defensa de l'Estat del Benestar" i d'altra banda acomiaden al personal que tenen sota la seva responsabilitat sense demostrar cap sensibilitat per persones que pertanyen als col·lectius més desprotegits de la societat.

Per tot això, la plantilla de Parcs i Jardins hem realitzat una Assemblea i posteriorment hem realitzat una xoriçada (en honor als “nostres” polítics) i una manifestació festiva-reinvindicativa amb una banda de música formada per membres de la plantilla de Parcs i Jardins que han amenitzat tot el recorregut.

Aquesta vaga i manifestació és un més dels actes i accions programades pels treballadors/es de Parcs i Jardins contra la política d'ocupació executada per la Direcció de Recursos Humans de l'Institut, i avalada per la Sra. Imma Mayol, presidenta del mateix, i per l'equip de govern municipal de Barcelona.

CGT entén que és també responsabilitat de l'alcalde, Sr. Jordi Hereu, intervenir en la solució d'aquest conflicte, màxim en un moment com aquest de crisi econòmica i amb unes dades d'atur com els que es donen entre la ciutadania de Barcelona.

Secció Sindical de CGT Parcs i Jardins