CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de Roca en lluita contra l’ERO. Comunicat núm. 3 de CGT

Dilluns, 9 febrer, 2009

Després de finalitzar la tercera ronda de reunions amb l'Empresa, els avanços en la negociació continuen sent molt escassos, sobretot, i com va succeir en la ronda anterior en el punt principal en el qual es basen les majors exigències dels treballadors, GARANTIES D'ACTIVITAT INDUSTRIAL I OCUPACIÓ, sobre aquest punt ROCA continua jugant al ratolí i al gat sense donar cap tipus de compromís i insistint que aquest any, i possiblement el següent, no hi haurà cap inversió ni assegura que els nous models es fabriquin en els centres de treball d'Espanya, mantenint la seva oferta que dipositem tota la confiança en les seves bones intencions.


Actualment la negociació es troba en la següent fase:

1. Complement de la prestació per atur fins al 77% del salari brut.

2. En les pagues extraordinàries el temps de suspensió del contractes serà computable a l'efecte de l'import per als anys 2009 i 2010, però solament en el 77% del seu import.

3. Exclusió de l'ERO dels treballadors afectats per un d'anterior.

4. Suspensió rotativa 50%, bimensual per a la fàbrica d'Alcalá de Henares.

5. Suspensió 100% per a la fàbrica de Javas de Gavá i la d'Alcalá de Guadaira durant 7 mesos en un període de 10. El primer tram d'aquesta suspensió no serà superior a 4 mesos (del 01/05/09 fins al 31/08/09). En funció de les necessitats productives es podrien realitzar altres 3 mesos de suspensió.

Sobri com s'ha desenvolupat la negociació, hem de comentar la falta de respecte tant de l'empresa com de la UGT cap als treballadors/es i expliquem el perquè d'aquesta acusació. Com és conegut per tothom, després de la segona ronda de negociacions van quedar fixades les dates per a continuar, concretament els dies 5 i 6, el primer d'ells en la seu de la UGT i el segon en el SIMA, però al final la reunió del dia 5 no va ser possible per la decisió d'UGT de no cedir els seus locals amb el pretext que no veia bé que els treballadors d'Alcalá de Henares es manifestessin davant del seu edifici, excusa que l'empresa va utilitzar per a no preocupar-se de buscar un lloc alternatiu, malgrat les nombroses propostes d'altres opcions que se li van fer. Però a la final l'única cosa que queda clar és que es va perdre un dia de negociació i no estem per a aquestes ximpleries, motiu pel qual exigim a totes les parts més serietat, ja que el que ens estem jugant és suficientment important.

Però això no és tot, després de l'ocorregut el dijous 5, i en la reunió del dia 6, i en el primer recés de la part social, ens trobem amb la sorpresa de la declaració de les Federacions de CCOO i UGT, de no reunir-se amb la representació de la CGT, trencant qualsevol tipus de relació amb nosaltres i demanant-nos que abandonéssim la sala, el pretext utilitzat per a aquest greu fet va ser la presumpta agressió per part d'un Delegat de la CGT a un de CCOO. Això ens sembla inadmissible i més quan aquests presumptes fets ja estan en la via que correspon (jurídica) i aquest no és el moment ni el lloc on treure'ls. Solament ens queda donar les gràcies a l'únic company, per cert d'UGT, que va desoir les exigències de la seva Federació i va romandre al costat de nosaltres.

Sobre aquest assumpte CGT, expressa el seu total suport al company denunciat doncs ens hem preocupat de parlar amb treballadors presents en els fets i ens afirmen la falsedat del denunciat, no acceptem el comunicat mancat de veracitat de CCOO, com en el seu moment quedarà provat, i que té com únic objectiu desestabilitzar la unitat d'acció de tots els sindicats per a parar aquest ERO. Pensem que introduir aquest tema personal en una situació tan delicada com la que estem afrontant és una irresponsabilitat i un clar exemple de qui està més interessat a ser protagonista que a defensar el millor per a tots els treballadors i treballadores.

VALORACIÓ DE LA SITUACIÓ ACTUAL

La valoració després de tres setmanes de negociació solament pot ser negativa, tot just hi ha avanços en les nostres reivindicacions i les accions de lluita es limiten a les encapçalades per la CGT, no entenent ningú la passivitat d'UGT i CCOO (Gavá), que es neguen ha iniciar de manera seria les mobilitzacions i tan sols es centren en aquesta absurda i estèril negociació, que de moment només està servint perquè ROCA es rigui de tots nosaltres, humiliant-nos i estomacant-nos com li ve en gana.

Per cert, potser això tingui a veure amb les paraules pronunciades pel portaveu d'UGT en la negociació, que donaven a entendre que l'empresa tenia raó a sol·licitar un ERO ja que la situació que al·lega per a plantejar-lo existeix i que per tant ho accepten, però en altres condicions (mana ous!!, si de primeres ja ens posem a plorar al costat de l'empresa).

Pensem ja que és moment que els afiliats i afiliades a aquests Sindicats exigeixin als seus Delegats que iniciïn la lluita tots junts, ja que potser puguem parar aquest ERO, o en defecte d'això esgarrapar-li a l'empresa les millors condicions, però amb aquesta actitud de passivitat no aconseguirem res positiu.

Nosaltres continuem amb les mobilitzacions i demanem el suport de tota la plantilla, perquè aquestes siguin un èxit i modifiquin l'actitud de ROCA, CGT sola, no podrà aguantar més i no podrà endurir les seves mobilitzacions si no és amb la força de tots junts. Sacrifiquem uns minuts del nostre temps, els motius ho requereixen, no siguem tan passius davant aquest atac, ho necessitem per a mantenir els nostres llocs de treball.

PRÒXIMES MOBILITZACIONS

- Novament el dilluns 9 de Febrer, a partir de la 05:30 hores, piquets en la porta d'accés a fàbrica per a impedir l'entrada de peces procedents d'altres països. (aquesta mesura es repetirà tots els dies)

- Dimarts 10 de Febrer, a les 18:00 hores, Concentració en les portes de fàbrica i manifestació pel poble amb final en l'Ajuntament de Viladecans.

- Dimecres 11 de Febrer, de 13:00 a 14:30 hores, Concentració en les portes d'accés a fàbrica a l'entrada i sortida dels torns de treball i posterior marxa cap a l'edifici d'oficines.

- Dijous 14 de Febrer, (sense confirmar) marxa dels treballadors dels tres centres afectats a Barcelona, amb concentració en les oficines centrals de ROCA.

Salut i ocupació.

Secció Sindical CGT Roca

Gavà, 9 de Febrer de 2009

Més informació i material gràfic de les mobilitzacions:

www.cgt-roca.com

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció