CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de SAS – Abrera accepten l’acord de tancament

Dissabte, 5 maig, 2007

Dilluns 7 de maig se signarà l'acord definitiu que posa fi a dos mesos d'un conflicte digne i realitzat amb grans i audaces mobilitzacions per part dels treballadors, que van arribar a la paralització de la producció a Seat.


La plantilla de SAS ratifica les condicions dels acomiadaments i aixeca el tancament a Abrera Barcelona. (EFE, 4-4-07).

- La plantilla de SAS ha ratificat avui en referèndum les condicions dels 210 acomiadaments plantejats per la Direcció de la companyia del sector auxiliar de l'automòbil i ha aixecat el tancament per torns que mantenia des de fa dos mesos en la planta d'Abrera (Barcelona). El 94% de la plantilla ha donat suport al principi d'acord, ja que 185 treballadors han votat a favor del mateix, 8 s'han posicionat en contra i 3 s'han abstingut, segons ha informat el president del comitè d'empresa, Emiliano Jiménez (CGT).

El comitè d'empresa de SAS, companyia que va tancar la seva fàbrica d'Abrera (Barcelona) el passat 2 de març, va signar ahir un principi d'acord amb els representants de l'empresa que inclou un augment de la indemnització des dels vint dies per any treballat inicials fins als seixanta.

Dilluns que ve se signarà l'acord definitiu que posa fi a dos mesos d'un conflicte sembrat de mobilitzacions per part dels treballadors, que en alguns casos han provocat la paralització de la producció de Seat. Els afectats pel ERO rebran un pagament de 1.100 euros com compensació per l'increment salarial no aplicat en 2006 i les indemnitzacions tindran en compte el període de contractació a través d'empreses de treball temporal i l'antiguitat dels treballadors procedents de la companyia VDO de Rubí (Barcelona). Els o­nce afectats per l'ERO amb major antiguitat podran recol·locar-se voluntàriament en la fàbrica de SAS que es troba en l'interior de la planta de Seat a Martorell (Barcelona) i en el càlcul de les indemnitzacions no es tindran en compte les baixes per maternitat o per malaltia de l'any passat. Quant al pla social presentat per l'empresa, s'ha ampliat de dues a tres el nombre d'ofertes de treball que podran rebutjar els acomiadats sense perdre el subsidi d'atur.