CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de SAS es tanquen indefinidament a l’empresa.

Diumenge, 4 març, 2007

El comitè d'empresa de SAS presenta denúncia contra els seus directius davant el Jutjat penal, a la Inspecció de Treball i davant la Generalitat per presumpte tancament il·legal. Es perden 300 llocs de treball.

La Direcció de l'empresa encara no ha notificat el tancament de l'empresa a l'administració. La Inspecció de Treball convoca al Comitè d'Empresa el dilluns dia 5 al matí.

A la CGT no creiem en les casualitats i coneixem la capacitat de les grans empreses per a crear una notícia tapant-ne una altra. No és casualitat que perquè sembli poc important la notícia del tancament de SAS amb la pèrdua de 300 llocs de treball, calgui donar notorietat que no es van a perdre els 13.000 llocs de treball de SEAT, perquè haurà noves càrregues de treball. Els 300 acomiadaments de SAS es plantegen mediàticament com una insignificancia enfront del greu que seria la falta de treball en SEAT.

Per a la CGT, igual de greu són les perdudes de llocs de treball de 300 en 300 que de milers en milers, l'objectiu final és que es precaritza o desapareixen un volum important de llocs de treball d'un sector que fins al moment tenia alguns drets laborals, a canvi de treballadors que procedeixen majoritàriament de ETTs i que moltes vegades no reclamen ni allò a que per conveni tenen dret, vénen de l'escola de la por, de la submissió i de l'obediència.

El cas de SAS és un clar exemple de com és l'objectiu de les empreses multinacionals, majors beneficis a costa del que faci falta, les paraules lapidaries de SEAT per a justificar el seu tancament adduint que “ja no són competitius” ho diuen tot, el missatge que ens envien és que t'has de “tercermundialitzar” o en cas contrari no seràs útil, et rebutjaran.

A SAS els seus treballadors duen 12 anys produint quadres de comandament per a diversos models de la casa SEAT, han estat reconeguts per aquests, d'entre tots els proveïdors com PROVEÏDOR A, els que lliuren el producte amb major qualitat, tenen una plantilla contrastada professionalment.

Mitjançant lluites i acords, han anat aconseguint millores una mica superiors a la resta de les empreses del sector, han comès el crim de repartir entre els treballadors una part dels beneficis i plusvàlues que han produït i de les quals els poderosos s'omplen les butxaques. No haurien d'oblidar els directius de les empreses, que tenir treballadors exigents en bones condicions laborals, és garantia de major qualitat dels productes finals.

La tarda del divendres 2 de Març, delegats de CGT-SAS Abrera s'han entrevistat amb parlamentaris dels grups de ERC (Anna Simó) i PSC (Josep Maria Rañe) per a explicar-los la situació totalment irregular i d'indefensió que estan vivint els treballadors de SAS, els hem explicat com els directius de l'empresa SAS, han fet un tancament salvatge, sense avisar al Comitè d'Empresa, sense avisar a l'administració, s'han rigut de les normes i lleis que a uns altres ens obliguen a complir.

Ens hagués agradat creure que les lleis són iguals per a tots, això ens diuen en els contes des de petits, però si qualsevol treballador s'hagués saltat tota la normativa laboral, igual que els directius de SAS, el tracte que hauríem rebut seria altre molt diferent, segurament estaríem entre reixes.

De res valdrà que els tribunals acabin donant la raó als treballadors, per tancament il·legal, dintre de no se sap quants anys, el tancament serà irreversible i les conseqüències penals per als directius que les han provocat nul·les.

La CGT exigim a la Generalitat que obligui a l'empresa a la immediata obertura de la fàbrica, que acabi amb aquest tancament patronal il·legal i que es personi com acusació particular contra uns empresaris que no tenen respecte, ni amb els seus treballadors, ni amb les regles establertes.

CGT Catalunya