CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de SCA a Mediona comencen les mobilitzacions amb vaga de dues hores i manifestació el 18 de novembre

Dimarts, 12 novembre, 2013

Els treballadors de l’empresa SCA va decidir divendres passat 8 de novembre que no es quedaran de braços creuats davant la determinació de la multinacional de tancar la planta de manipulació que té a Sant Joan de Mediona. Reunits en assemblea, la plantilla va decidir que començarà a mobilitzar-se per impedir el trasllat de la producció i que 150 persones es quedin sense feina.

De moment, començaran amb una vaga de dues hores el dilluns 18 de novembre. La protesta començarà a les 13h, moment en què una manifestació arrencarà el seu recorregut pels carrers de Sant Joan de Mediona.

El ple de l’Ajuntament també es va posicionar dijous passat en contra de la decisió de la direcció d’SCA d’emportar-se la producció. Des del consistori rebaten tots els arguments que ha donat l’empresa per justificar el trasllat: sí que hi ha l’aigua, els terrenys i l’electricitat que la companyia diu que necessita per continuar produint al Penedès.

La directiva de l’empresa SCA (antiga paperera San Marco) va anunciar el passat 28 d’octubre per sorpresa que tanca, es deslocalitza i deixarà 150 persones sense feina. La directiva de la planta va comunicar al comitè d’empresa que tanca la part de “Converting”, el producte elaborat en paper (mocadors, tovallons...), deixant al carrer 150 persones, i que deixarà només a Mediona la paperera (30 treballadors). Segons el comitè d’empresa, la paperera sense el “Converting” és inviable, de manera que es podria tractar d’un tancament complet encobert i per fases.

Els motius que ha donat la multinacional paperera per tancar són de reestructuració de la producció, ja que no pot argumentar pèrdues. I és que cada any aconsegueix més beneficis. L’objectiu és traslladar la producció a una planta que té a Navarra per obtenir encara més diners.

El cop ha estat molt dur per a Mediona, on la meitat de les famílies hi tenen algun membre treballant. La reforma laboral aprovada pel govern estatal del PP està tenint uns efectes salvatges sobre els llocs de treball en grans indústries de l’Alt Penedès. Si fa dos mesos es va anunciar la deslocalització de Ceràmiques del Foix (els Monjos), deixant 150 treballadors sense feina, amb l’únic motiu d’abaratir costos amb el trasllat de la planta a Castelló, ara li ha tocat el torn a la multinacional SCA, de Sant Joan de Mediona.

* Text elaborat a partir de notícies de Xarxa Penedès i La Fura.

Més informació:

- PÀGINA FACEBOOK FED. CGT BAIX PENEDÈS

- PÀGINA FACEBOOK CGT ANOIA

- TWITTER CGT BAIX PENEDÈS

- TWITTER CGT ANOIA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció