CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de SCA de Mediona accepten el seu trasllat a les fàbriques de Valls i Navarra per evitar l’acomiadament

Dissabte, 14 desembre, 2013

Els treballadors de l'empresa paperera SCA de Mediona (Alt Penedès) han aprovat el preacord, negociat amb l'empresa pels sindicats del comitè (UGT, CCOO i CGT), que suposarà el trasllat de 134 treballadors d'aquesta planta a les fàbriques de Valls i Allo (Navarra). Com ha explicat el secretari del comitè d'empresa, David Pelàez, els treballadors van votar a favor del preacord aquest divendres. Un 86% de la plantilla va participar a la votació, 180 de 213 treballadors. 176 vots van ser a favor del preacord, tres en contra i un en blanc. Els trasllats, als que es podran acollir els empleats voluntàriament, es començaran a fer a partir del mes de gener i fins al mes de juliol de l'any vinent.

La setmana vinent el comitè d'empresa de SCA a Mediona ratificarà davant de la companyia el preacord que han estat negociant en els darrers dies. Els treballadors han acceptat el trasllat voluntari de 134 dels empleats a la fàbriques de Valls (Alt Camp) i Allo (Navarra). Com ha apuntat Peláez, també s'han aconseguit les màximes condicions per aquells que no vulguin canviar de planta i presentin la baixa voluntària. Seran acomiadats amb una indemnització de 45 dies per 42 mensualitats pel temps treballat fins al febrer de 2012 i de 33 dies per 24 mensualitats pel període treballat a partir del febrer de 2012.

Com ha destacat Pelàez aquestes condicions es donen per satisfactòries de manera que s'eviti el màxim nombre d'acomiadaments possibles. Els treballadors han volgut així evitar que el conflicte laboral es resolgui per la via judicial. "Anar a judici era agafar la improcedència que amb el preacord ja t'ho dóna. El judici era perdre llocs de treballs. Ara el que vulgui agafar el trasllat per anar a Allo ho té i qui no pot agafar els 45 dies, dins de la improcedència", ha explicat el secretari del comitè d'empresa.

Uns 75 treballadors continuaran a la paperera de Mediona mentre que l'empresa proposa ocupar 104 llocs de treball a Navarra i 30 a Valls. La proposta de l'empresa és, per als que s'acullin al trasllat a Allo, un ajut inicial de 3.000 euros el primer any i 2.000 euros més el segon, i un ajut de 400 euros mensuals per l'habitatge el primer any, de 300 euros el següent i de 200 euros el tercer any. També hi haurà un ajut de 2.350 euros per a la mudança, l'escola i la formació.

Aquells que vulguin ser traslladats a Valls tindran un ajuda de 200 euros mensuals els quatre primers anys per al transport, així com facilitats per treballar en el mateix torn i poder compartir vehicle.

Els trasllat, segons ha explicat Pelàez, començaran a fer-se efectius a partir de gener de 2014 i s'aniran aplicant fins al mes de juliol.

* Notícia publicada a InfoAnoia.cat

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció