CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de Suagiten S.L. (El Vendrell) guanyen el conflicte de la subrogació i desconvoquen la vaga indefinida

Dijous, 6 desembre, 2012

ELS TREBALLADORS DE SUAGITEN S.L.
GUANYEN EL CONFLICTE DE LA SUBROGACIÓ I desconvoquen la vaga INDEFINIDA

Acord entre el Comitè de Tabajadores de Suagiten SL i les diferents empreses immerses en el conflicte.

E5 de desembre s'ha realitzat a Tarragona la 2a mediació on s'han tancat els compromisos assolits la setmana passada convertint-los en acords definitius i lligant alguns "caps per lligar". Aquests han fet que es pugui procedir a la desconvocatòria definitiva de la Vaga Indefinida acordada en Assemblea de treballadors el passat 23 de novembre i la qual hauria d'haver començat el 3 de desembre havent ajornat per certs compromisos per les diferents empreses en la primera mediació.

Des de CGT volem congratular-nos pel pols mantingut pels treballadors que ha fet possible la total subrogació per part d'OM Manutenció SL d'una plantilla "abandonada" per Suagiten SL i que en bona mesura ha fet que davant la Vaga plantejada fos SAINT-GOBAIN Cristalleria SL qui hagi posat els recursos i el tarannà necessari per no paralitzar la fabricació agilitant les negociacions entre les diferents parts, sempre sense oblidar que han estat els treballadors i els diferents sindicats que els representen els que han forçat el bon resultat de la negociació.

Amb tot, els acords són els següents:

• Manteniment total de la plantilla, subrogada per OM Manutenció SL conservant les condicions econòmiques, contractuals i reconeixent el deute adoptada amb els treballadors pel que fa a la no actualització de les taules salarials d'acord al Conveni d'Empreses Siderometal·lúrgiques de Tarragona i que s'abonaran al llarg de l'any 2013. També s'ha subrogat a l'acord de flexibilitat a què havien arribat el Comitè amb Suagiten SL.

• Reconeixement d'altres quantitats dins de la liquidació a efectuar per part de Suagiten SL abans del 31 de desembre, data en què deixarà de ser la que presti els serveis de logística ... a SAINT-GOBAIN Cristalleria SL i garantint-hi els pagaments a efectuar al desembre, com són la paga extra i la mensualitat entre altres conceptes.

• Obertura de taula de negociació per abordar les contractacions com a final de les reivindicacions realitzades per la part dels treballadors en la convocatòria de Vaga Indefinida, OM Manutenció SL mantindrà una taula de negociació per abordar les contractacions que des dels diferents sindicats entenem que estan en frau de llei, deixant la porta oberta a la solució en una mediació de no arribar als pertinents acords i la via jurídica si no és així.

A la tarda s'han fet les pertinents assemblees quedant l'última per dijous i havent mostres expresses-hi de reconeixement pels treballadors a la bona tasca dels sindicats i aquests reconeixent el coratge, la determinació i força amb què han afrontat la situació, apel·lant com sempre a l'organització obrera, més que necessària en aquests temps de contínua lluita.

FEDERACIÓ COMARCAL CGT BAIX PENEDÈS

Més informació:

- FACEBOOK FEDERACIÓ COMARCAL CGT BAIX PENEDÈS