CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de Terreiros Trade denunciaran l’empresa i Saint Gobain

Dilluns, 12 gener, 2009

JORDI PRADES. El Punt. El Vendrell. Dissabte, 10 de gener de 2009

La cristallera Saint Gobain Devisa del Vendrell ha suspès el contracte que tenia amb l'empresa Terreiros Trade i aquesta ha deixat sense feina els 52 treballadors de la plantilla, segons la carta d'acomiadament que van rebre ahir mateix. El president del comitè d'empresa de Terreiros Trade, Adriano Bayona, va explicar que denunciaran l'empresa per acomiadament improcedent atès que consideren que la rescissió del contracte no justifica la mesura, sinó que «posa de manifest el prestament laboral que exercia Terreiros Trade», que ha recorregut a empreses de treball temporal per cobrir els 52 treballadors acomiadats, segons la CGT.


Els treballadors afectats es van reunir ahir en assemblea per estudiar les mesures que duran a terme per defensar els seus llocs de treball (muntatge de gomes i altres components en els vidres destinats als automòbils). En aquest sentit Adriano Bayona va explicar que, a més de la denúncia contra Terreiros Trade, no descarten convocar mobilitzacions de protesta.

«De moment no ens tornarem a concentrar davant de la porta de l'empresa com aquests dies», va dir. Bayona va lamentar «les formes» de la direcció de la planta per haver actuat «sense previ avís i amb traïdoria». «A finals de desembre vam negociar el calendari i els llocs de treball sense que ens informessin per escrit de les seves intencions, tot i que ens van dir que no tornéssim a treballar», va dir.

Després de les festes de Nadal, quan aquest dimecres passat van tornar al polígon industrial Les Mates, no van poder entrar a la fàbrica. «Fins i tot hi havia Mossos d'Esquadra que ens impedien el pas», va dir. El mateix dimecres els cinc delegats de la CGT del comitè d'empresa van tenir constància, «a través d'un burofax», de la rescissió del contracte de Saint Gobain-Devisa amb Terreiros.

Fonts de Saint Gobain-Devisa es van limitar ahir a confirmar la rescissió del contracte «per incompliment».

Des de la CGT, en canvi, avancen que també denunciaran Saint Gobain, a la qual acusen de «prestament laboral» i d'haver subcontractat treballadors, atès que l'activitat a Terreiros Trade no s'ha aturat. La federació comarcal del Baix Penedès de la CGT qualifica els fets de «despropòsit» i els considera «una cacicada més de la direcció de Saint Gobain» que «no es justifica pels paràmetres exposats pels "responsables" de Saint Gobain sinó que té una segona lectura». Sobre aquesta la CGT recorda que els treballadors de Terreiros Trade van presentar diverses demandes per cessió il·legal de treballadors durant l'any passat i que, des de fa dos anys, lluiten per aconseguir que la plantilla sigui absorbida per Saint Gobain.

POSSIBLE ERO

D'altra banda els representants dels treballadors de la fàbrica de Saint Gobain a l'Arboç del Penedès, que estan convocats la setmana que ve a una reunió amb la direcció de l'empresa, temen que els anunciïn un expedient de regulació d'ocupació similar al que Saint Gobain va presentar el mes passat a la fàbrica d'Avilés. «Fins ara treballem amb normalitat però aquesta situació pot canviar en qualsevol moment», van admetre ahir des de CCOO.

La crisi del sector de l'automoció, que afecta també les indústries auxiliars, pot acabar passant factura també als prop de sis-cents treballadors que Saint Gobain ocupa a les fàbriques del Vendrell, l'Arboç i Montblanc.