CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de TMB acorden fer vaga els quatre dies del Mobile World Congress

Dijous, 9 febrer, 2012

Patrícia Álvarez / Cris Gibert - BTV

Els treballadors de bus i metro de TMB han acordat aquest dimecres al matí que faran vaga els propers 27, 28 i 29 de febrer i l'1 de març, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress. Una decisió que han ratificat a la tarda, en una assemblea multitudinària. El proper dia 27 tornaran a reunir-se per a, en funció de l'evolució dels esdeveniments, decidir si mantenen les aturades.

Els sindicats de TMB denuncien que l’empresa està vulnerant el conveni vigent i rebutgen les mesures d’austeritat que planteja la direcció. L’assemblea ha reunit uns 2000 treballadors de Bus i Metro. Els representants sindicals diuen que el motiu de la vaga és la denúncia de l’incompliment del conveni, l’impagament dels endarreriments salarials corresponents al 2011, les retallades de servei i l’augment de les tarifes del transport.

Un cop finalitzada l’assemblea els treballadors han entrat a la seu del districte de Sants on han desplegat pancartes on es podia llegir “Trias i Hereu mentiders”. Acte seguit han sortit al carrer i han tallat el trànsit a la Creu Coberta. Poc després la protesta s’ha dissolt.

En conèixer la decisió dels treballadors, TMB ha emès un comunicat en què lamenta la convocatòria perquè “perjudica greument els ciutadans, l’economia i la imatge de la ciutat”. Segons TMB, la convocatòria busca obertament impedir el dret dels ciutadans a la mobilitat i interferir en la celebració del congrés mundial de mòbils.

TMB lamenta “que s’utilitzin d’aquesta manera les reivindicacions d’increments salarials d’un col·lectiu concret per perjudicar la reputació internacional de la ciutat i amenaçar així una activitat econòmica vital en els moments de crisi i de pèrdua d’ocupació que està patint el país”. L’empresa assegura que ha garantit als treballadors el manteniment dels salaris i dels llocs de treball.

Si bé la decisió de fer vaga durant el MWC s’ha pres aquest dimecres al matí, a les 18.00 hores d’aquesta tarda els treballadors han tornat a votar i han ratificat les aturades. Després han tallat la carretera de Sants en una manifestació i s’han adreçat a la Plaça d’Espanya, on han agafat el metro per anar a manifestar-se davant la seu de CiU.

www.btv.cat/btvnoticies/2012/02/08/vaga-tmb-mobile-world-congress/


www.btvnoticies.cat