CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de TV3 faran vagues parcials i d’hores extra a partir del 25 de juny contra els 312 acomiadaments

Divendres, 21 juny, 2013

Dimarts 25 de juny començarà el procés d'acomiadaments col·lectius, un “ERO injustificable” segons el comitè d'empresa, que també ha convocat una gran concentració el proper dimecres.

El comitè d'empresa de Televisió de Catalunya (TVC) va emetre dijous un comunicat en el que anunciava les mesures preses pels treballadors de TV3, Canal 33, 3/24, Esport3 i TV3 internacional contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat per la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que suposarà l'acomiadament de 312 empleats. El comitè, que qualifica l'ERO d'“injustificable” ha anunciat que els treballadors de TVC “a partir de l'inici del període de consultes sobre l'ERO i durant tot el procés, faran vagues diàries de deu minuts en horaris clau alternatius, que permetran la participació del 100% de la plantilla”.

El comitè, que ha anunciat que els representants dels treballadors de TV3 i de Catalunya Ràdio han estat convocats dimarts 25 de juny per iniciar el procés d’acomiadaments col·lectius, també ha acordat fer vaga d'hores extraordinàries a partir de dimarts. Segons el seu comunicat, “no se n'ha de fer ni una ja que les hores extres són voluntàries i contribueixen a posar en qüestió els llocs de treball”. A més a més, el comitè ha convocat una “concentració massiva en un lloc significat de Barcelona” per l'endemà de l'inici del procés dels acomiadaments, és a dir per dimecres 26.

El comitè critica que l'ERO és “una mesura presa pel Govern en solitari, aprovada per només la meitat del Consell de Govern de la CCMA, els tres membres de CiU, i criticada per la majoria de forces polítiques del Parlament, especialment les que comparteixen la funció de servei al país de TV3 i Catalunya Ràdio”. Entén que la direcció de la CCMA, presidida per Brauli Duart, va trencar unilateralment i sense cap justificació les negociacions de conveni col·lectiu i avisa que “no els ho posarem fàcil a un Govern en minoria i a un Consell de la CCMA que no respon al consens ni a la nova situació política, i que busca afectar el model de RTV pública en benefici d'interessos privats en l'àmbit de l'audiovisual”.

Font: El Triangle