CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de TV3 preparen vagues parcials reclamant el desistiment de la demanda a un company al qual demanen 7 anys de presó sota l’acusació de filtrar dades d’un ERO

Dimarts, 5 abril, 2016

A l'empleat l'acusen de filtrar les dades d'un ERO que finalment es va produir i que va afectar més de 300 persones de la televisió catalana.

El malestar que hi ha entre la plantilla de les empreses de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals davant el judici a un treballador de TV3 al que es demanen 7 anys de presó per una presumpta filtració de dades referides a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) pot acabar en vagues parcials per Sant Jordi. Aquesta va ser la conclusió de l’assemblea multitudinària celebrada el 30 de març a les instal·lacions de la televisió catalana.

A la concentració va participar una de les germanes del treballador que va explicar a l’Assemblea la situació en la qual es troba des del dia què els mossos d’esquadra van irrompre a casa seva i el van tenir incomunicat 3 dies a la comissaria. Des d’aquell moment, segons sa germana ha patit un xoc posttraumàtic i ha hagut d’estar de baixa en diverses ocasions. La germana del treballador ha agraït, en nom de la família, les mostres de suport, ha reivindicat la innocència del seu germà i ha dit que els tres anys que han passat “no li desitgem a ningú, ni al Brauli Duart. Tres anys d’advocats, d’hospitals i molta por, i tot just acaba de començar...”

Com a conclusió l’assemblea va reclamar a la CCMA la retirada de la demanda i s’han aprovat les accions proposades pel comitè que consisteixen en una recollida de firmes pel desistiment de les accions jurídiques contra el treballador. Les signatures es lliuraran el 15 d’abril vinent als directius de la CCMA i als grups polítics durant la Comissió de Control al Parlament. També es va aprovar que el Comitè d’empresa concreti vagues parcials pel dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi.

Tot això passa després que diferents col·lectius sindicals i professionals demanessin al director general de la CCMA, Brauli Duart, que desistís de la seva denúncia relacionada amb el treballador de TV3. Duart és un dels alts directius que ha sobreviscut als canvis experimentats a les cúpules de Tv3 i Catalunya Radio des de les darreres eleccions. La figura de Duart és especialment criticada pels treballadors dels mitjans públics de comunicació. L’assemblea ha demanat la seva dimissió i han reforçat la seva exigència amb una cronologia en què es passa revista críticament a la gestió de Duart els últims quatre anys. Fonts laborals han indicat que fruit del mal ambient s’han suspès entrevistes al directiu que havien estat programades per commemorar el temps que duu al capdavant de la corporació.

* Notícia publicada al Diari del Treball
http://diaritreball.cat/14805-2/


30 DE MARÇ: 4 ANYS NEFASTOS DE BRAULI DUART AL DAVANT DE LA CCMA

Brauli Duart va arribar al Consell de la Corpo l’any 2008, procedent d’un alt càrrec a la Conselleria d’Interior. L’any 2012, quan CiU i PP van pactar la regovernamentalització de la llei de la CCMA, va ser nomenat president del Consell.
Va assumir el càrrec el 30 de març de 2012. Fem un breu repàs cronològic de la seva gestió.

- 2012. Les retallades
Per ordre dels governs del PP i de CiU ens retallen les pagues, ens treuen el fons social, les compensacions de les baixes per malaltia, els ajuts familiars, les aportacions al pla de pensions, ens allarguen la jornada laboral...
Duart suprimeix el canal 3XL i redueix el Super3 i el 33. Supressió de l’emissora de ràdio iCAT.
Brauli Duart contracta PWC (180 mil euros) per fer un pla de viabilitat.
Es filtra l’ERO. Del correu de Duart surt un missatge amb els càlculs d’indemnització per acomiadaments i els sous de tota la plantilla menys els de l’alta direcció.
Per aprofitar la reforma laboral del PP, Duart denuncia el conveni col·lectiu.

- 2013. 30 anys de TV3 i Cat Ràdio. El pitjor aniversari
Brauli Duart i Teresa Farré mantenen la retallada del 5% del salari (RAV), que els treballadors vam acceptar voluntàriament i temporalment per al període 2011-2012, a canvi de mantenir la plantilla.
Desmantellen les corresponsalies territorials i acomiaden tots els col·laboradors/corresponsals de Catalunya Ràdio i TV3 al territori.
Acaben amb la contractació de treballadors temporals.
Es fan públics els sous d’escàndol del director de TV3 i del president del Consell.
Retallada del 25% del pressupost de la CCMA.
El diari “El País” anuncia que es prepara un ERO per a 500 treballadors de TV3 i Cat Ràdio.
Duart comença el procés per privatitzar la gestió de la publicitat de TV3 (Comercial).
Les comissions de treballadors organitzen actes i mobilitzacions per oposar-se al desmantellament i a l’amenaça d’acomiadaments: Gran Festa al Moll de la Fusta, recollida de firmes per Sant Jordi, propostes de cogestió de l'empresa. “Tots som TV3”, "Tots som Catalunya Ràdio”.https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif
L’ERO: el mes de juny Duart suspèn la negociació del conveni i anuncia l’acomiadament de 312 treballadors i una retallada de sou d’un 7,5% afegida a totes les retallades que ja teníem.
La negociació contra rellotge acaba amb un acord per als acomiadaments col·lectius, en primer lloc, dels voluntaris que hi pugui haver i, durant tres anys, dels companys que compleixin els 61.
Els Mossos d’Esquadra detenen un company de TV3 per una suposada relació amb la filtració dels càlculs per a l’ERO de l’agost del 2012.
La plantilla reclama massivament en referèndum la dimissió/destitució de Duart.
Continuen les vagues i mobilitzacions pel manteniment de Comercial i contra noves retallades de salari i de conveni.

- 2014. Duart vol un conveni amb més retallades
Duart, amb la reforma laboral a la mà, suspèn el conveni unilateralment i no accepta cap mediació per prorrogar-lo.
Les “12 hores amb Brauli”. Vagues, conflicte laboral obert i continuat durant mesos.
Duart vol que acceptem més retallades voluntàries. Rebuig massiu de la plantilla en referèndum.
Abans de l'estiu i de les eleccions, Duart declara que ja no hi ha dèficit pressupostari.
Duart renuncia a la privatització de Comercial.
El Ministeri d’Indústria pren el segon múltiplex de la CCMA, infrautilitzat des de la supressió de canals d’emissió del 2012.

- 2015. S’acaba el RAV, torna el conveni
Duart presenta uns pressupostos sense noves retallades per al 2015.
També impulsa el pla de confluència de redaccions d'informatius i esports de TV3 i CR, i imposa les corresponsalies unificades.
Fitxen un nou director d’Estratègia, i en canvi està prohibida la contractació de treballadors per baixes i substitucions.
Sentències de l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem declaren il·legal el RAV (retallada del 5%).
Duart atura temporalment les coproduccions.
Recuperació del conveni de TV3 amb un pla de devolució del RAV a terminis.

- 2016. Duart ha de marxar
Duart aplica els pactes dels partits del govern per renovar la cúpula directiva de TV3 i Cat Ràdio.
Tot i la incertesa econòmica, manté la proposta d'obres a TVC per encabir les redaccions d'informatius i esports de Catalunya Ràdio, primer pas de la “confluència”.
De la mateixa manera, interfereix i condiciona el procés d'equiparació laboral dels treballadors de Cat Ràdio, pactada fa més de deu anys, a l’acceptació de la “confluència”.
Duart i la fiscalia demanen pena de set anys de presó per a un treballador presumptament relacionat amb la filtració de l’ERO l’any 2012.

Duart és membre del Consell des de l’any 2008 i continuarà en el càrrec de president fins al 2018.

Comitè d'empresa de TV3

http://www.comitetv3.cat/2016/03/30-de-marc-4-anys-nefastos-de-brauli.html