CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de TV3 tornen a tenir conveni col·lectiu

Dissabte, 7 novembre, 2015

Els treballadors de TV3 tornen a tenir conveni col·lectiu

El passat dimarts, la direcció de la CCMA i el comitè d’empresa de TV3 van signar finalment el 13è conveni col·lectiu de la televisió pública, posant fi al període de provisionalitat iniciat a finals de gener de 2014, quan va expirar l’anterior conveni, tot i que durant aquest temps se n’havien mantingut les condicions.

De les forces sindicals presents al comitè d’empresa, CCOO, Sindicat de Periodistes i CGT van signar l’acord, mentre que la Candidatura de Treballadors de TVC se’n va abstenir.

El nou conveni col·lectiu és fruit d’unes llargues negociacions entre direcció i representants dels treballadors les quals van culminar a finals de juliol en un preacord que al setembre va rebre el vistiplau de la majoria de la plantilla.

Per al comitè d’empresa de TV3, la prioritat ara és completar la consolidació de promocions i aconseguir que es pugin fer contractacions temporals de treballadors per cobrir baixes i mantenir la producció. Un altre punt en l’agenda dels sindicats és garantir una negociació “franca i constructiva” al voltant del pla de confluència de redaccions entre TV3 i Catalunya Ràdio.

El nou conveni

El 13è conveni col·lectiu té una vigència de dos anys, fins al 2016, amb una possible extensió de dos anys més en cas de no haver-hi acord per a un de nou, i contempla l’execució de la sentència de l’Audiència Nacional amb la devolució a terminis fins al 2018 del 5% de reducció salarial que s’aplicava des de 2013.

A més, el document inclou el compromís per part de la direcció de la Corporació de no obrir cap procediment d’acomiadament col·lectiu ni de modificar de forma substancial les condicions de treball fins al 31 de desembre de 2018.

Les taules salarials per al 2015 són les que hi havia fins ara sense la reducció del 5% del RAV, mentre que per al 2016 i possibles pròrrogues del conveni l’increment de sou serà el que marqui la Llei de pressupostos de la Generalitat.

A més, al conveni s’hi incorporen els treballadors provinents dels serveis corporatius de la CCMA i de les empreses tecnològiques del grup, que són plenament equiparats en condicions laborals i salarials.

Ara només queda pendent d’incorporar-hi la plantilla de Catalunya Ràdio, el comitè d’empresa de la qual ja ha començat a negociar per tal que els seus treballadors assoleixin la plena equiparació dins del nou conveni col·lectiu de la Corporació.

FONT: COMUNICACIÓ21.CAT

Més informació:

- TWITTER CGT CCMA