CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors del magatzem automàtic de la planta de Coca-Cola a Martorelles inicien una vaga indefinida per denunciar la precarietat laboral

Dimecres, 19 juliol, 2017

El personal de les sitges de Coca-Cola comença una vaga indefinida

Els 16 treballadors d'aquest àmbit, subcontractats per Sodexo Iberia SA, reclamen millores en la seguretat i l'equiparació salarial amb la resta de la plantilla

Els treballadors del magatzem automàtic de la planta de Coca-Cola a Martorelles han iniciat aquest dimecres una vaga indefinida per denunciar una situació de "precarietat" que han traslladat a Inspecció de Treball. En total és un grup de 16 persones amb una "implicació directa en la cadena de producció".

Segons ha informat la secció sindical de la CGT a Sodexo Iberia SA (subrogats fa pocs dies des d'Acciona Facility Services SA), els treballadors reclamen posar fi a la precarietat en les condicions laborals del personal de les sitges; finalitzar la contractació temporal en frau de llei –contractes d'obra– d'aquest personal i eliminar la contínua rotació d'empreses externes subcontractades i les subrogacions de personal per a aquest servei.

Igualment, també reclamen l'equiparació salarial del personal de sitges amb el personal de plantilla de Cobega Embotelladora, amb qui comparteixen feines i el dia a dia de la planta, un punt que l'advocat dels treballadors, Javier Liébana, admet que "és el que ara com ara està més enquistat en les negociacions". La secció sindical també denuncia "l'incompliment sistemàtic" en matèria de prevenció de riscos laborals, en formació, seguretat i higiene, i en les condicions generals de treball de les sitges de la planta de Coca-Cola. "Ens consta que hi ha un pla d'inversions per millorar les qüestions de seguretat en pocs mesos, però de moment no avança", diu Liébana.

Segons assegura la CGT, "l'empresa i les seves successives subrogacions han fet cas omís de les reivindicacions dels treballadors", i cada vegada que canvia l'empresa prestadora del servei "reapareixen les pressions i coaccions que reben els companys". Davant d'això els treballadors han iniciat una vaga indefinida per pressionar l'empresa perquè "s'assegui a negociar".

* Notícia publicada a Contrapunt, diari de Mollet
http://www.contrapunt.cat/noticia/27064/el-personal-de-les-sitges-de-coca-cola-comenca-una-vaga-indefinida

---------------------------------------------------

Vaga indefinida en les Sitges de la Factoria Cobega (CocaCola)

Els companys i companyes de la Secció Sindical de CGT a Sodexo Iberia SA (subrogats fa pocs dies des d'Acciona Facility Services SA), treballadors del magatzem automàtic de la planta de Coca-cola a Montornès del Vallès / Martorelles, inicien dimecres 19 de juliol una vaga indefinida, per la situació que vénen denunciant des de fa temps, també a la inspecció de treball, situació que passem a detallar:

- Acabar amb la precarietat en les condicions laborals del personal de Sitges.

- Finalitzar amb la contractació temporal en frau de llei (contractes d'obra) del personal de sitges.

- Eliminar la contínua rotació d'empreses externes subcontractades i subrogacions de personal per a aquest servei.

- Equiparació salarial del personal de sitges amb el personal de plantilla de Cobega Embotelladora, amb els qui es comparteixen treballs i dia a dia.

- Incompliment sistemàtic en matèria de prevenció de riscos laborals, en formació, seguretat i higiene, i en les condicions generals de treball de les Sitges de la Factoria Cobega (CocaCola).

A dia d'avui, l'empresa i les seves successives subrogacions han fet cas omís de les reivindicacions dels treballadors i treballadores. Cada vegada que canvia l'empresa prestadora del servei, reapareixen les pressions i coaccions que reben els companys i companyes, creient aquests empresaris que descobreixen alguna cosa nou: es diu lluita de classes i es va definir fa 150 anys!

És per això que davant aquesta situació, la plantilla ha dit prou a la precarietat laboral i ha decidit anar a la vaga indefinida, fins que no es reverteixi aquesta situació.

Tot el nostre suport a la Vaga de sitges de Cobega Coca-Cola!

Ja n'hi ha prou de precarietat laboral!

CGT Vallès Oriental

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció