CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors del Metro de Barcelona convoquen una vaga pel Mobile World Congress 2013

Divendres, 23 novembre, 2012

El treballadors del Metro de Barcelona egueixen protestant per l’aplicació del Reial Decret que els retalla el salari i vulnera el conveni col·lectiu. Convoquen una vaga pel Mobile World Congress 2013. També faran una jornada completa de vaga el 16 de desembre i una de parcial el 24, la nit de Nadal.

Els treballadors de Metro de TMB han acordat dimecres fer vaga durant la celebració del Mobile World Congress 2013, que tindrà lloc entre el 25 i el 28 de febrer. En la passada edició, una gran campanya mediàtica de desprestigi de la protesta per part de polítics com l’alcalde Xavier Trias i grups mediàtics afins va acabar forçant els treballadors a desconvocar la vaga prevista per l’event, i els treballadors han tornat a acordar aquesta cita per visualitzar la seva lluita.

A l’assemblea de dimecres passat els empleats han acordat seguir amb la seves reivindicacions contra l’aplicació del Reial Decret 20/2012 pel qual se’ls suprimeix la paga de Nadal, que consideren “injusta i il·legal” perquè vulnera el conveni col·lectiu TMB-Metro.

Els treballadors han acordat fer una vaga de 24 hores el proper 16 de desembre i una de parcial el 24 del mateix mes, coincidint amb la nit de Nadal. A més a més, han convocat vaga de 24 hores pels dies d’inauguració i clausura del Mobile World Congress, el 25 i el 28 de febrer de 2013 i vagues parcials durant els dies 26 i 26 del mateix mes.

Font: El Triangle