CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors del Metro de Barcelona hem votat vaga, per què i per a què?

Dimarts, 29 gener, 2019
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

L’assemblea de treballadors de Metro convoca vaga durant el Mobile World Congress. Aquests són els motius:

AMIANT

Perquè l'empresa ha ocultat que estàvem treballant amb amiant, i ara que els treballadors hem emmalaltit, menteix No hi ha només 12 casos, hi ha molts més, i sortiran més casos, i empitjoraran el seu estat irremeiablement amb el pas dels anys, i l'empresa ho sap, però ho nega. Ho nega per diners, perquè prepara la seva defensa jurídica quan li demanin indemnitzacions per les seqüeles de la seva malaltia. I com nega en els seus informes que aquestes persones estiguin malaltes per l'amiant, no poden ser tractats com a malaltia professional i aquestes persones malaltes continuen treballant amb amiant al seu voltant i perjudicant la seva salut.

Perquè es tractin de manera immediata totes les afectacions pulmonars i es cataloguin com a malaltia professional les que així s'indiqui en la normativa de la Seguretat Social.

Perquè a tots els treballadors del Metro se'ls facin les proves per a saber exactament quants afectats hi ha. Se'ns està negant saber si estem malalts per culpa de l'empresa!

PORTES AUTOMATIQUES

Perquè l'empresa ha comunicat que, com pot tancar i obrir estacions sense cap empleat present en elles, ja no necessita a ningú per atendre els passatgers.

Perquè l'evolució tecnològica serveixi per a donar un millor servei a la ciutadania i no per a deixar al passatge abandonat a la seva sort en estacions buides, retallar plantilla i privatitzar serveis.

DRETS DELS TREBALLADORS D'ESTIU

Perquè l'empresa incompleix convenis deixant a gent al carrer sense donar cap motiu.

Perquè els polítics de l'ajuntament entenguin que han de donar exemple i no poden convertir les seves empreses de servei públic en focus de precarietat controlats per ETT.

PER QUÈ DURANT EL CONGRÉS DEL MÒBIL?

Perquè a directius i polítics els preocupa molt més que “molestem” amb la nostra vaga als alts executius que vénen al congrés, que als ciutadans de Barcelona que es desplacen a treballar cada dia amb Metro. I nosaltres, triem just el contrari.

Secció Sindical de CGT Metro de Barcelona
http://www.cgtmetro.org/
https://twitter.com/cgtmetrobcn
https://www.facebook.com/Secci%C3%B3n-Sindical-CGT-Metro-312028882183659/

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print