CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors del Metro de Barcelona hem votat vaga, per què i per a què?

Dimarts, 29 gener, 2019

L’assemblea de treballadors de Metro convoca vaga durant el Mobile World Congress. Aquests són els motius:

AMIANT

Perquè l'empresa ha ocultat que estàvem treballant amb amiant, i ara que els treballadors hem emmalaltit, menteix No hi ha només 12 casos, hi ha molts més, i sortiran més casos, i empitjoraran el seu estat irremeiablement amb el pas dels anys, i l'empresa ho sap, però ho nega. Ho nega per diners, perquè prepara la seva defensa jurídica quan li demanin indemnitzacions per les seqüeles de la seva malaltia. I com nega en els seus informes que aquestes persones estiguin malaltes per l'amiant, no poden ser tractats com a malaltia professional i aquestes persones malaltes continuen treballant amb amiant al seu voltant i perjudicant la seva salut.

Perquè es tractin de manera immediata totes les afectacions pulmonars i es cataloguin com a malaltia professional les que així s'indiqui en la normativa de la Seguretat Social.

Perquè a tots els treballadors del Metro se'ls facin les proves per a saber exactament quants afectats hi ha. Se'ns està negant saber si estem malalts per culpa de l'empresa!

PORTES AUTOMATIQUES

Perquè l'empresa ha comunicat que, com pot tancar i obrir estacions sense cap empleat present en elles, ja no necessita a ningú per atendre els passatgers.

Perquè l'evolució tecnològica serveixi per a donar un millor servei a la ciutadania i no per a deixar al passatge abandonat a la seva sort en estacions buides, retallar plantilla i privatitzar serveis.

DRETS DELS TREBALLADORS D'ESTIU

Perquè l'empresa incompleix convenis deixant a gent al carrer sense donar cap motiu.

Perquè els polítics de l'ajuntament entenguin que han de donar exemple i no poden convertir les seves empreses de servei públic en focus de precarietat controlats per ETT.

PER QUÈ DURANT EL CONGRÉS DEL MÒBIL?

Perquè a directius i polítics els preocupa molt més que “molestem” amb la nostra vaga als alts executius que vénen al congrés, que als ciutadans de Barcelona que es desplacen a treballar cada dia amb Metro. I nosaltres, triem just el contrari.

Secció Sindical de CGT Metro de Barcelona
http://www.cgtmetro.org/
https://twitter.com/cgtmetrobcn
https://www.facebook.com/Secci%C3%B3n-Sindical-CGT-Metro-312028882183659/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció