CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors del Pius Hospital es manifestaran el 12 de gener a Valls contra l’ERO

Divendres, 6 gener, 2012

El comitè d'empresa del Pius Hospital de Valls ha convocat una manifestació per al pròxim dijous 12 de gener. Els treballadors es concentraran a les 5 de la tarda a l'hospital i, acte seguit, iniciaran la marxa per diversos carrers del centre de la ciutat.

La manifestació s'iniciarà amb la concentració dels treballadors a la porta del Pius Hospital de Valls a les cinc de la tarda. Posteriorment, la manifestació arrencarà des de la plaça de Sant Francesc -on es troba l'hospital-, continuarà per la muralla del Castell, carrer Germans Sant Gabriel, carrer Anselm Clavé, rotonda de la Font de la Manxa, carrer Jaume Huguet, plaça del Pati, carrer de la Cort, i finalitzarà a la plaça del Blat, davant de l'Ajuntament.

Des que l'empresa va anunciar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de 114 persones, els treballadors han convocat concentracions cada dijous davant l'hospital, però aquesta serà la primera vegada que surten en manifestació. Inspecció de Treball ja ha citat les dues parts per reunir-se a Tarragona dilluns i dijous vinent. El president del Consell d'Administració del Pius i alcalde de Valls, Albert Batet, no hi serà present.

Aquesta era una de les condicions que va imposar el comitè per acceptar asseure's a la taula i dialogar, amb la mediació de Treball. També va demanar que, mentre duressin les negociacions, no hi hagués cap acomiadament. El 27 de desembre passat va haver-hi una primera reunió, però faltava documentació per part de l'hospital. Un cop s'han lliurat tots els comptes, Inspecció Territorial de Treball i Seguretat Social de Tarragona ha tornat a citar direcció i comitè a dos dies de reunions, davant "una situació extraordinària i urgent de caire econòmic", segons exposa per escrit la citació.

La direcció del Pius vol tirar endavant un ERO per eixugar el volum de dèficit que arrossega l'hospital i que s'eleva als 7,7 milions d'euros. L'aplicació d'un ERO de 114 persones equivaldria a un estalvi d'uns 4 milions, la xifra que pretén recuperar la institució. Mentre, el comitè d'empresa retreu que es faci pagar l'excés de dèficit als treballadors, i més quan consideren que no prové de les retallades sanitàries, sinó per una mala gestió del centre.

Font: Agències

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció