CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors del sanatori Villablanca per unes condicions laborals dignes davant la negociació del nou conveni

Dissabte, 24 desembre, 2011

En la última reunió (la 12ª) de negociació del conveni col·lectiu entre la representació sindical i l'empresa del Sanatori Villablanca de Reus, l'empresa va lliurar un document amb diversos punts on deixava en suspens la imposició del calendari de torns i horaris anterior condicionat a l'acceptació d'un nou calendari alternatiu i amb una baixada salarial del 1% fins al terme de la vigència del conveni col·lectiu.

El comitè d'empresa va manifestar que es tornava a qüestionar la necessitat de la retallada salarial per part de la plantilla quan des de fa dos anys no han experimentat cap revisió salarial i a més se'ls nega l'increment pactat en l'anterior conveni col·lectiu. Proposar aquesta reducció suposa que en el termini de quatre anys la plantilla vegi reduït el seu poder adquisitiu en prop d'un 20%.

Respecte a la nova proposta de modificació de torns i horaris, encara que es veu reduïda la jornada laboral diària, en el còmput anual suposa augmentar treballar entre 15 i 20 dies segons la categoria.

El comitè ha recollit aquesta nova proposta i l'ha traslladat a la plantilla en assemblea, on la majoria del personal ha manifestat que no es poden tolerar aquestes noves propostes que suposen retallades salarials i modificació de les condicions laborals que impliquen més dies treballats i dificulten la conciliació laboral i personal.

La preocupació del comitè i del personal és latent en una empresa on el treball està directament relacionat amb la relació i la cura diària d'usuaris amb discapacitat psíquica i física i on la implicació del treballador/a no pot veure's enterbolida per un clima laboral advers. Prioritzar els interessos econòmics pot anar en detriment de la salut dels usuaris i no beneficien en el treball desenvolupat pels professionals que conformen el Sanatori Villablanca.

Les dades d'absentisme laboral en l'empresa demostren que la situació laboral no és la idònia i amb aquestes noves propostes no beneficien a la reducció dels índexs d'absentisme.

Per tot això, el comitè fa una crida a l'empresa perquè retiri aquestes propostes i considerin altre tipus d'alternatives que suposin un benefici real per a tota la plantilla i en conseqüència per a tots els usuaris del Sanatori Villablanca.

PER UNES CONDICIONS LABORALS I SALARIALS DIGNES

Reus, 22 de desembre de 2011

Comitè d'Empresa Sanatori Villablanca

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció