CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors del Telefèric de Montjuïc convoquen vaga per al 24 de juny

Dimecres, 21 juny, 2017

Els treballadors del Telefèric de Montjuïc convoquen una vaga per al dissabte 24 de juny

Demanen una millora salarial i denuncien la “nul·la voluntat” de la direcció de TMB per arribar a un acord

L'Assemblea de Treballadors del Telefèric de Montjuïc (AT) ha aprovat per unanimitat la convocatòria de vaga parcial per al proper dissabte 24 de juny. Les aturades es faran des de les 12.45 hores i fins les 18:15 h. Amb la nova convocatòria, els empleats volen pressionar l'empresa perquè els apliqui una millora salarial. Denuncien que, després de les vagues del mes d'abril passat, es van reprendre les negociacions i "s'ha constatat, de nou, la nul·la voluntat real de la direcció de TMB d'arribar a un acord". El dies 14 i 15 d'abril ja van portar a terme dues jornades de vaga.

Comunicat:

L'Assemblea de Treballadores i Treballadors del Telefèric de Montjuic (Barcelona) ha aprovat per unanimitat la convocatòria de vaga parcial (de 12.45h a 18.15h) pel dissabte 24 de juny. Portem des de l'1 de gener de 2017 negociant amb l'empresa una millora salarial sense arribar a cap tipus d'acord.

La passivitat, l'immobilisme total i el menyspreu cap els treballadors i treballadores en els primers mesos de l'any per part de l'empresa ha estat constant. La nostra resposta a aquesta situació van ser les vagues dels dies 14 i 15 d'abril passat, seguides pel 100% del personal fixe.

Després de les vagues vam reprendre les negociacions i hem tornat a constatar la nul·la voluntat real per part de la Direcció de TMB d'arribar a un acord. Volem fer saber que el comitè negociador, òrgan representant de l'Assemblea de Treballadores i Treballadors del Telefèric escollit per unanimitat, ha portat diferents propostes per tal de desencallar el conflicte laboral obert i que la Direcció de l'empresa només ha ofert un 0,7% de pujada salarial en una paga variable. Aquest 0,7% representa poc més de 6000€ a repartir entre els 24 treballadors de la plantilla. aquests mateixos treballadors, fruit del seu treball, generen en una hora d'explotació la mateixa quantia que va directe a engreixar les arques de l'empresa. Es una ofensa oferir aquesta quantitat.

Portem anys on s'ha augmentat substancialment la càrrega de treball de tota la plantilla (per exemple des de fa més de dos anys tota la venda automàtica va passar a ser manual o s'han incorporat tasques de manteniment i revisió diària que abans no les feiem). El Telefèric de Montjuic és una de les cinc principals atraccions turístiques de Barcelona pel número de passatgers, amb uns beneficis estables d'uns 5 milions d'euros anuals. La Direcció de la nostra empresa és la Direcció de TMB, una Direcció amb un nombre similar a la de tota la nostra plantilla, amb sous astronòmics de més de 100.000€, fins i tot alguns arribant gairebé als 200.000€, amb dietes i privilegis de tot tipus. Una Direcció que està portant als jutjats les lleis que els obliguen a publicar tots els seus sous i tenir unes formes de gestió i comptabilitat transparents (cosa que no s'està produïnt). En el Telefèric de Montjuic és evident que la suposada riquesa que aporta el turisme a la nostra ciutat no reprecuteix en les treballadores i els treballadors.

Per això convoquem una aturada de 12.45h a 18.15h el proper 24 de juny per tal de pressionar a l'empresa i fer que recapaciti i s'avingui a negociar una veritable millora salarial. L'Assemblea de Treballadores i Treballadors del Telefèric està compromesa amb la lluita constant i permanent fins aconseguir totes les nostres reivindicacions.

Visca la lluita obrera!

Assemblea de Treballadores i Treballadors del Telefèric
https://twitter.com/tele_en_lluita
https://www.facebook.com/VagaTeleferic/

teleferic_en_lluita.jpg

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció