CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors d’EMMSA, MAYMO, EMTE i NAVEC denuncien la situació del metall al Ple de l’Ajuntament de Tarragona

Divendres, 24 abril, 2015

Una quarantena de persones del sindicat CGT, representants i treballadors de les empreses GRUPO NAVEC, EMMSA, MAYMO i EMTE han assistit al Ple municipal que s'ha dut a terme a l'Ajuntament de Tarragona el 24 d'abril per denunciar la difícil situació que viu el sector del metall a la província de Tarragona.

Tot i obtenir milions de beneficis en els últims anys, GRUPO NAVEC continua acomiadant treballadors, sense abonar les quitances i indemnitzacions corresponents (durant el mes de febrer i març va extingir 300 contractes), Per la seva part, EMMSA, que ja ha sol·licitat la declaració de concurs voluntari als jutjats mercantils, està negociant un ERO d'extinció amb la plantilla; i l'administrador i propietari de MAYMO TARRAGONA, que ja ha estat condemnat per un delicte de falsificació documental a la pena de sis mesos de presó, està imputat per apropiar-se presumptament de 4.000.000 d'euros que hauria d'haver abonat a la Tresoreria General de la Seguretat Social. La fiscalia, la Tresoreria i els treballadors estan demanant que se li apliquin penes d'entre quatre i dotze anys de presó.

La situació d'aquestes empreses no és diferent a la d'altres com EMTE, que no està respectant els convenis col·lectius i ja ha anunciat un ERO d'àmbit estatal, COPISA o DENION. El denominador és acomiadar treballadors de més antiguitat i amb drets per substituir-los per mà d’obra barata.

Els representants sindicals, que han repartit octavetes als regidors i assistents al ple, han demanat a l'Ajuntament que condemni els acomiadaments i la creixent precarietat en les condicions laborals de les plantilles del metall. També han exigit el compromís de l’Ajuntament per reunir-se amb els treballadors del metall en els propers dies. Han demanat també als regidors que tinguin en compte que l'empitjorament de salaris, la reducció en la inversió de les mesures de seguretat i l'augment de la jornada laboral en aquestes empreses dedicades al manteniment i el muntatge del complexe petroquímic pot posar en risc no només la seguretat dels treballadors sinó de tota la ciutadania de Tarragona.

Representants del PSC han mostrat la seva sorpresa davant d’aquesta situació i han anunciat el seu suport a les demandes de la CGT.

Al Ple també han assistit el Sindicat d'Estudiants que, a més de reclamar un local per dur a terme la seva activitat (reivindicació que comparteixen els treballadors del metall), han desplegat una pancarta solidaritzant-se amb les plantilles de MAYMO, EMTE, EMMSA i GRUPO NAVEC.

CGT Tarragona

Més informació:
Arturo Fernández Ferro (delegat sindical de CGT a Grupo Navec): 652408959
Manuel Vidal (delegat sindical CGT a EMTE Tarragona): 699825936
Alejandro Miras (ex treballador empresa Maymo Tarragona): 678658467

- TWITTER CGT TARRAGONA